Friday, 19 April, 2024

Στόχος να μη γυρίσει ο χρόνος για το επίδομα ΟΓΑ

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Καρέλλας στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε για την επέκταση του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης στα σχολεία με τη χορήγηση δωρεάν δεκατιανού σε χιλιάδες μαθητές έκανε γνωστό ότι στόχος του Υπουργείο Εργασίας είναι να δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα πριν το 2016 χωρίς όμως να δώσει εκτίμηση για την ημερομηνία πληρωμής.

Και μπορεί οι αρμόδιοι του υπουργείου να έχουν στις προθέσεις τους τη διευκόλυνση των δικαιούχων για τις γιορτές, ωστόσο φαίνεται ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν τα χρήματα για να πιστωθούν στους 643.290 λογαριασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη, τρίτη’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων, καταβλήθηκε στις 5 Νοεμβρίου σε 643.290 δικαιούχους με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στο ποσό των 223.481.455 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις Καρέλλα δεν φαίνεται να δίνουν ανάσα στους εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους, καθώς παραμένει ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο η πληρωμή να μεταφερθεί για το νέο έτος.

agronews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου