Friday, 19 April, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη

Για την Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018, προγραμματίστηκε τελικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη

Θα ακολουθήσει στη συνέχεια συλλαλητήριο κτηνοτρόφων και στην Αθήνα. Αυτό τόνισε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Στέργιος Κύρτσιος. Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση για να «κλειδώσει» και η συμμετοχή των συναδέλφων τους από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Όπως επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ο Στέργιος Κύρτσιος, «στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Λαγκαδά αποφασίσαμε ότι για να υπάρξει μεγαλύτερη οργάνωση και συμμετοχή το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη να πραγματοποιηθεί στις 31/5, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Στόχος των κτηνοτρόφων θα είναι να επιδοθεί υπόμνημα στην υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία – Κόλλια Τσαρουχά και στην επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.
Στο υπόμνημα θα αναλύονται οι προβληματισμοί αλλά και οι θέσεις και προτάσεις των Ελλήνων κτηνοτρόφων για την επιβίωση του κλάδου. Επίσης κτηνοτρόφοι ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ακούσαμε τις εξαγγελίες του Υπουργού κ. Ε. Αποστόλου και θέλω να σας επισημάνω ότι ανακοινώθηκαν πολύ αργά και δεν αρκούν. Το πρόβλημα με τους ελέγχους το ρίχνει στους κτηνοτρόφους.
Εμείς από την μεριά μας λέμε ότι δεν ελέγχονται οι γαλακτοβιομηχανίες. Δεν μπορεί να έχουμε μείωση του ζωικού κεφαλαίου και αύξηση της παραγωγής φέτας. Κάτι γίνεται και θα πρέπει η πολιτεία να το βρει.
Στο μεταξύ, επιφυλακτικός εμφανίζεται ο Στέργιος Κύρτσιος για το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων κτηνοτρόφων, δηλαδή μια ενιαία εθνική κτηνοτροφική πανελλαδική εκπροσώπηση, διατηρώντας ταυτόχρονα τόσο η ΠΕΚ, όσο και ο ΣΕΚ την αυτοτέλειά τους ως δευτεροβάθμια όργανα. Όπως τονίζει στον ΑγροΤύπο «ακόμη δεν έχει συσταθεί η πενταμελής επιτροπή που θα ετοιμάσει το καταστατικό του νέου οργάνου. Όσον αφορά τη Διεπαγγελματική φέτας, την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει έκτακτο Δ.Σ. της ΠΕΚ και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις μας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου