Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συζήτηση για φως, νερό, τηλέφωνο αρκεί να «περάσει» το ασφαλιστικό

«Εκτός θέματος» θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το πεδίο των παραχωρήσεων επί των οποίων δείχνει διατεθειμένη να συζητήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει το ασφαλιστικό, ζήτημα το οποίο έβγαλε τους αγρότες στο δρόμο και αναδεικνύεται, όπως όλα δείχνουν, στη μητέρα των μαχών.

Προβληματισμός στα μπλόκα για το αν έχει νόημα η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αφού δεν αλλάζει η κεντρική θεώρηση στο αγροτικό ζήτημα.Προβληματισμός στα μπλόκα για το αν έχει νόημα η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αφού δεν αλλάζει η κεντρική θεώρηση στο αγροτικό ζήτημα.
Οι τελευταίες πληροφορίες από το παρασκήνιο των συζητήσεων που γίνονται στα κυβερνητικά επιτελεία, κάνουν λόγο για μια τακτική που βλέπει με καλό μάτι τις επιμέρους διευθετήσεις σε θέματα τρέχουσας διαχείρισης (χρέη στη ΔΕΗ, απλήρωτες κοινοτικές ενισχύσεις, επιστροφές ΦΠΑ κ.α.), αρκεί να κλείσει το ασφαλιστικό.
Εδώ, η μέχρι στιγμής εικόνα δείχνει πως δεν υπάρχει διάθεση να αλλάξει η κεντρική φιλοσοφία της πρότασης Κατρούγκαλου που έχει κάνει με τη σύνδεση των εισφορών με το φορολογητέο εισόδημα. Έτσι, ακόμα κι αν διατηρηθεί η αυτονομία του ΟΓΑ, οι συντάξεις τριών κλάσεων για τις οποίες γίνεται πρόσφατα λόγος θα έχουν ως βάση τρεις συντελεστές υπολογισμού των εισφορών (12%, 15%, 18%) σε άμεση σύνδεση με το φορολογητέο εισόδημα.
Με βάση τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το AgroNews, η γραμμή πλεύσης της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, ενόψει της επικείμενης διαβούλευσης του πρωθυπουργού με τους αγρότες, έχει καθορισθεί με σαφήνεια σε συσκέψεις που έγιναν στο υπουργείο Εργασίας και επιδιώκει να τηρήσει άθικτους τους εισπρακτικούς στόχους που έχουν τεθεί εξ αρχής, ικανοποιώντας παράλληλα και την αγωνία να είναι εντός του πλαισίου που τίθεται από τους δανειστές. Στοιχεία των παραπάνω προσεγγίσεων έχουν φθάσει με τη μορφή πληροφοριών στα αγροτικά μπλόκα, όπου και αναπτύσσεται εκ νέου τις τελευταίες ώρες μεγάλος προβληματισμός για το πόσο έχει νόημα η συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, από τη στιγμή που δεν αλλάζει η κεντρική θεώρηση στο αγροτικό ζήτημα.
Προς το παρόν, η απάντηση είναι ακόμα πιο σκληρή γραμμή από τα μπλόκα, με επιπλέον κινητοποιήσεις, όπως κλείσιμο τραπεζών και εφοριών, παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται σε κάποιες περιπτώσεις στη διαχείριση της κατάστασης, όπως με τους διερχόμενους οδηγούς.

Συζήτηση για φως, νερό, τηλέφωνο αρκεί να «περάσει» το ασφαλιστικό

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου