Saturday, 20 April, 2024

Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών από Εμπορικούς Συλλόγους, Έδεσσας και Αριδαίας

Τους αγρότες της περιοχής  που έχουν στήσει μπλόκο στο κόμβο Μεσημερίου-Άγρα επισκέφθηκε  αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας.

Στο μπλόκο του Μεσημερίου οι αγρότες συμπλήρωσαν μία εβδομάδα που παραμένουν στο σημείο και καθημερινά ενισχύουν την παρουσία τους. Είναι αγρότες από την  Έδεσσα, το Μεσημέρι, τον  Άγρα, τα Βρυττά, το Νησί, την Κερασιά, την Φλαμουριά, την Καρυδιά, την Πλατάνη, Άρνισσα και γύρω περιοχές.

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας, δήλωσαν την συμπαράσταση τους στον αγώνα του αγροτικού κόσμου του Δήμου Έδεσσας, σημειώνοντας ότι έμποροι και επαγγελματίες της περιοχής στέκονται στο πλευρό των αγροτών και στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά τους, αφού είναι αιτήματα επιβίωσης κλάδου. Συζήτησαν την έως τώρα πορεία των αιτημάτων τους προς τους θεσμούς και τα επόμενα βήματα που θα καθορίσουν τη στάση τους και τις μορφές του αγώνα τους από εδώ και μπρος. Παράλληλα, κάλεσαν τα μέλη του ΔΣ, τον εμπορικό κόσμο της Εδεσσας και άλλους αρμόδιους φορείς να σταθούν στο πλευρό τους και να στηρίξουν  την προσπάθειά τους αφού ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας αποτελεί τον βασικό πυλώνα της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.

Επίσης από τη μεριά των αγροτών υπήρξε διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν κλεισίματα δρόμων και ότι όποια ταλαιπωρία υπάρξει θα είναι από ολιγόλεπτη συμβολική διαμαρτυρία με διακοπή της κυκλοφορίας.

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αριδαίας στέκεται  στο πλευρό των αγροτών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους.

Η ασταμάτητη αύξηση του κόστους παραγωγής και διαβίωσης προκαλεί έντονη ανησυχία για την επιβίωση του αγροτικού κόσμου.  Σε μια αγροτική περιοχή όπως  η δική μας, τα εισοδήματα  των επιχειρήσεων είναι άμεσα επηρεαζόμενα από τα αγροτικά εισοδήματα. Τα αγροτικά εισοδήματα αποτελούν βασικό  κινητήριο οικονομικό μοχλό.

Για αυτό, ζητάμε από την πολιτεία την άμεση ανταπόκρισή της στα δίκαια αιτήματα των αγροτών”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου