Thursday, 28 March, 2024

Συνάντηση για την παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, στις βαλκανικές χώρες

Η παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, κυρίως εποχικών φρούτων από τη Βόρεια Ελλάδα προς τις βαλκανικές χώρες, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης

που είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας με τον εκτελεστικό υπεύθυνο του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (Σ.Υ.Κ.Α.Π.) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Βασίλη Μαστρογιάννη, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι η παράνομη διακίνηση εποχικών φρούτων προς τη Βουλγαρία, αλλά και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (Σ.Υ.Κ.Α.Π.) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας τόνισε ότι η παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων στην Πέλλα και την Ημαθία, εκτός από σημαντική υστέρηση στα έσοδα του κράτους, προκαλεί σοβαρά προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και υπογράμμισε τη βούληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συνδράμει τις προσπάθειες για την πάταξη του φαινομένου.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, η Κ. Κεραμίτση ως εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο προϊστάμενος του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αντώνης Υφούλης και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Τσοτσόλης.
Σε αυτό το πλαίσιο και με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, την οποία αποδέχτηκε ο εκτελεστικός υπεύθυνος του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (Σ.Υ.Κ.Α.Π.) Βασίλης Μαστρογιάννης, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο της Βέροιας, αύριο Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, στις 12 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών συνεταιρισμών, εμπόρων και παραγωγών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη. Στη σύσκεψη θα εξεταστεί διεξοδικότερα το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης και θα ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για τη συντονισμένη αντιμετώπισή της από όλους τους συναρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου