Thursday, 28 March, 2024

Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Πρόεδρο της ΕΚΕ Κώστα Αποστόλου

Οι τρέχουσες εξελίξεις στον αγροδιατροφικό και μεταποιητικό κλάδο και, κυρίως η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ήταν η βάση της συζήτησης

ανάμεσα στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και στον Πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος Κώστα Αποστόλου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της κας Αηδονά στην Έδεσσα.
Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα ενόψει της νέας μεταποιητικής περιόδου, με το συμπύρηνο ροδάκινο να αποτελεί τη σημαντική πρώτη ύλη για τις βιομηχανίες και, ταυτόχρονα, κρίσιμη πηγή εισοδήματος για τους παραγωγούς. Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι η ποσότητα του συγκεκριμένου φρούτου θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, ενώ, η ποιότητα θα είναι βελτιωμένη.
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των μεταβολών που παρατηρούνται και αφορούν τη μείωση παραγωγής στις δενδροκαλλιέργειες, με την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κα. Αηδονά να εκφράζει την ανησυχία της και σύμφωνα με την ενημέρωση από συνεργάτες, για τη δυσαναλογία που εντοπίζεται ανάμεσα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις και παραγόμενες ποσότητες. Για το θέμα αυτό έγινε αναφορά στην εκπόνηση των περιφερειακών σχεδίων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (ΠΕΣΠΚΑ), μελέτη που εκπονείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σύντομα θα έχει ανάδοχο. Ακόμη, τέθηκε το θέμα των διεθνών εξελίξεων και του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ χωρών που ίσως επηρεάσουν και την κομπόστα ως προϊόν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια.
Η κα. Αντιπεριφερειάρχης και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. στάθηκαν και στο ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας των υδάτινων αποδεκτών, στα μέτρα που πρέπει όλοι να λάβουν, ώστε, να αποφευχθεί η υποβάθμιση – ρύπανση του περιβάλλοντος, δεδομένων των πολύ αυστηρών προδιαγραφών της κείμενης νομοθεσίας που περιλαμβάνει και επιβολή κυρώσεων, όπως επισήμανε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και συνεργάτης της κας Αντιπεριφερειάρχη, Στέφανος Αργυράκης που συμμετείχε στη συνάντηση.
Ο κ. Αποστόλου ευχαρίστησε την κα. Αηδονά για τη φιλοξενία και την εποικοδομητική συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, «ανανεώνοντας το ραντεβού» για συνεργασία και επικοινωνία για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος το επόμενο διάστημα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου