Friday, 19 April, 2024

Συνάντηση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών των Νομών Ημαθίας και Κοζάνης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Δημήτρης Μελάς  συναντήθηκε με εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών των Νομών Ημαθίας και Κοζάνης,  καθώς και με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) σχετικά με το πρόγραμμα δωρεάν διανομής οπωροκηπευτικών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας  κ. Χρήστος Γιαννακάκης, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού κ. Νίκος Κουτλιάμπας, ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ κ. Βασίλης Θεοτοκάτος  και ο υποψήφιος βουλευτής στην Ημαθία κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Οι φορείς ζήτησαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό την αύξηση των ποσοτήτων των φρούτων που θα διανέμονται  δωρεάν στους δικαιούχους, καθώς και τροποποίηση της διαδικασίας, ώστε να συμπεριληφθούν στους αποδέκτες παραλαβής των προς διανομή προϊόντων τόσο οι οργανώσεις των πολυτέκνων όσο και οι Ιερές  Μητροπόλεις.

Παράλληλα προτάθηκε η δωρεάν διανομή φυσικού χυμού σε μαθητές. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η αύξηση της κατανάλωσης φρέσκων φρούτων, θα επωφεληθούν οι οικονομικά αδύναμες οικογένειες, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του προγράμματος.

Ο κ. Μελάς δεσμεύθηκε να εξετάσει τα αιτήματα των φορέων με τις υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων και εφόσον αυτό είναι εφικτό, στο πλαίσιο της υπηρεσιακής του ιδιότητας, να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές.

Συνάντηση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών των Νομών Ημαθίας και Κοζάνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου