Friday, 29 March, 2024

Σφοδρή χαλαζόπτωση στον Άγιο Γεώργιο, Πατρίδα και Τρίλοφο Ημαθίας

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές της Ημαθίας, το απόγευμα της Κυριακής, με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο

για ολοκληρωτική καταστροφή αφού το χαλάζι ήταν πυκνό και σε ορισμένες περιοχές είχε μεγάλη διάρκεια.
Το imathiotikigi.gr επικοινώνησε με τον παραγωγό κ Καραϊνδρο Ευάγγελο από την Αγία Μαρίνα Ημαθίας, ο οποίος μας ανέφερε χαρακτηριστικά “Αυτό που έγινε σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Τα τελευταία 10 χρόνια δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί τόσο σφοδρή χαλαζόπτωση. Το χαλάζι ήταν σε μέγεθος φουντουκιού και πυκνό, άσπρισε στην κυριολεξία τις φάρμες. Έσκισε ακόμη και το αντιχαλαζικό δίχτυ.” και συνέχισε λέγοντας ότι ” εκτός από ροδάκινα και νεκταρίνια, μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και στα βερίκοκα που συγκομίζονται αυτό το διάστημα αλλά και άλλες καλλιέργειες”.
Παραγωγοί από τον Άγιο Γεώργιο Ημαθίας επικοινώνησαν με το imathiotikigi.gr αναφέροντας, ότι η χαλαζόπτωση ήταν έντονη μέσα στο χωριό και σίγουρα προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες.
Επίσης, για ολοκληρωτική καταστροφή έκαναν λόγο, παραγωγοί από τον Τριπόταμο Ημαθίας, αφού όπως μας είπαν, έριχνε για πάνω από μισή ώρα χαλάζι, σε μέγεθος φουντουκιού και πυκνό, ασπρίζοντας το τοπίο και προκαλώντας ολοκληρωτική ζημιά στις καλλιέργειες.
Για ακόμη μια χρονιά καταστρέφεται η παραγωγή μας, δήλωσαν παραγωγοί από την Πατρίδα Ημαθίας, όπου είδαν τις παραγωγές δαμάσκηνων, βερίκοκων, ροδάκινων και νεκταρινιών να πλήττονται από τη χαλαζόπτωση.
Έντονη χαλαζόπτωση είχαμε και στο χωριό Τρίλοφος, όπου οι παραγωγοί μας ανέφεραν ότι με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας θα υπάρξει καλύτερη εικόνα των ζημιών.
Την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ και τη συντόμευση των διαδικασιών ζητούν οι παραγωγοί αφού δεν έχουν πληρωθεί στο 100% τις περσινές ζημιές (υπολείπεται το 35%) και είδαν πριν ακόμη ξεκινήσουν τη φετινή συγκομιδή να χάνεται η παραγωγή τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου