Wednesday, 24 April, 2024

Σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ στην ΠΕ Πέλλας

Την Έδεσσα επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Αντρέας Λυκουρέντζος, στα πλαίσια των τακτικών επαφών που έχει με τους αγροτικούς νομούς της ελληνικής περιφέρειας.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και του περιφερειακού συμβούλου Πέτρου Ζέρζη, έγιναν δύο συσκέψεις.

Η πρώτη με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης (από τους 4 Δήμους της Πέλλας) και η επόμενη με τις ομάδες παραγωγών.

Μετά από τις συζητήσεις, αποφασίστηκε να κατατεθούν προτάσεις, σε ότι αφορά την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Τζαμτζής, θα συγκαλέσει εκ νέου σύσκεψη, με όλους τους αρμόδιους φορείς της Πέλλας, προκειμένου να συγκεντρωθούν όλες οι προτάσεις που θα πάνε στον ΕΛΓΑ. Ακόμα, έγινε λόγος για την καρπόπτωση, καθώς παρατηρούνται εκτεταμένες ζημιές από τον παγετό του Μαρτίου. Σε αυτό το σημείο, έγινε γνωστό ότι επειδή σύμφωνα με τον κανονισμό δεν προβλέπεται αποζημίωση, θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι για αυτό.

Πρόταση για αποζημίωση στα προϊόντα που πλήττονται από βροχόπτωση, έκανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σκύδρας Σταύρος Πασχαλίδης, ο οποίος ενώπιον του προέδρου του ΕΛΓΑ, εξήγησε, η βροχή είναι πλέον όξινη και αφήνει σημάδια στο φρούτο.

Αν μπει μέσα στο ψυγείο, έστω και για μία εβδομάδα, τότε σαπίζει. Η πρόταση αυτή έγινε καταρχήν αποδεκτή από τον κ. Λυκουρέντζο. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου