Wednesday, 24 April, 2024

“Τα κοράκια περιμένουν να αρχίσουν κατασχέσεις” δηλώνει ο Τ. Κυραλίδης από το μπλόκο του Μαυροβουνίου

Για την Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας, υπάρχει η διάθεση τα μπλόκα της Πέλλας να παραμείνουν ανοιχτά

τουλάχιστον έως το απόγευμα, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι πολίτες θέλουν να μετακινηθούν ώστε να μετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ωστόσο η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αύριο.

Ο Τάσος Κυραλίδης από το μπλόκο του Μαυροβουνίου μας είπε πως: “Συμπληρώνουμε δύο εβδομάδες στα μπλόκα και προσπαθούμε να αναδείξουμε τα αιτήματα μας. Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου οργανώνουμε κινητοποίηση μαζί με τους φορείς, να αντιδράσουμε όλοι μαζί γιατί αυτά τα νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση αφορούν όλους τους κλάδους. Τώρα σε ότι έχει να κάνει με τα αιτήματα μας, η κυβέρνηση γνωρίζει πως τα νέα αυτά μέτρα θα είναι καταστροφικά για την αγροτική οικονομία, και στο τέλος δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε διάφορα, ότι η λογική τους είναι να μας χρεώνουν στις τράπεζες και σταδιακά να κάνουν κατασχέσεις στα κτήματα μας, εφόσον τα πάρουν εταιρίες… κι εμείς να γίνουμε εργάτες τους.

kyralidis

agrotesSkydra

AgrotesSkidra2

trakter1

Το 90% των αγροτών δεν θα μπορεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές όταν θα έχουν τριπλασιαστεί, όταν τώρα και με δυσκολία πληρώνονται. Σε ότι έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις μας πνίγουν. Ήδη ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν περικοπές κατά 30%, μάλιστα  μετά την εκτίμηση της ζημιάς. Όπως για τα περσινά, πού έβγαλαν το συμπέρασμα ότι  το 70% ήταν από παγετό και το 30% από βροχόπτωση. Ντροπή τους. Βλέπω και τον κόσμο αγανακτισμένο και λέει γιατί να πληρώνω και ΕΛΓΑ, εφόσον δεν μου καλύπτει καμία ζημία; Το θέμα είναι ότι τα κοράκια περιμένουν, να αρχίσουν τις κατασχέσεις, να εκμεταλλεύονται τη γη μας…” κατέληξε ο κ. Κυραλίδης.

Ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου (Α.Σ.) Δήμου Σκύδρας,  Νίκος Δημητριάδης μιλώντας στο logospellas.gr επεσήμανε πως: “Είδαμε τον κ. Κατρούγκαλο σε δηλώσεις του να μας υποβιβάζει. Και αν είναι δυνατον να είμαστε το 88% με 2.500 ευρώ εισόδημα, θα μας βάζανε στους άπορους, δε θα ήμασταν στα χωράφια”.

Για την Πέμπτη, ημέρα απεργίας τα μπλόκα Μαυροβουνίου, Μεσημερίου και Άρνισσας θα μεταβούν στην Έδεσσα για σύσσωμη κινητοποίηση με τους φορείς και το Εργατικό Κέντρο και μετά θα βγει απόφαση αν θα κλείσει κάποιο μπλόκο, σε συμφωνία και των τριών.

“Τα κοράκια περιμένουν να αρχίσουν κατασχέσεις” δηλώνει ο Τ. Κυραλίδης από το μπλόκο του Μαυροβουνίου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου