Saturday, 20 April, 2024

Τα συνολικά ποσά που θα πληρώσουν οι αγρότες για φόρους στα επόμενα χρόνια

Τα συνολικά ποσά που θα πληρώσουν οι αγρότες για φόρους στα επόμενα χρόνια ανέφερε ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου

Άρχισε να «ανοίγει» τα χαρτιά του το ΥπΑΑΤ για το θέμα της φορολόγησης των αγροτών. Όπως δήλωσε ο Υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016, «Ο υπολογισμός του εισοδήματος θα γίνεται σε πραγματική και όχι εικονική βάση, όπου η πραγματική φοροδοτική ικανότητα θα προκύπτει από τα πραγματικά εισοδήματα, δηλωθέντα με κάθε ειλικρίνεια προκειμένου να υπάρχει η σαφώς προσδιορισμένη «προστασία». Ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας ευνοϊκής μεταχείρισης θα δοθεί για τους παραγωγούς ορεινών, απομακρυσμένων, νησιωτικών περιοχών, και για τους νέους αγρότες».
Και πρόσθεσε:
«Στις «αγροτικές εκμεταλλεύσεις» ορίζουμε πλήρες και γενικό αφορολόγητο όριο επί του συνολικού καθαρού εισοδήματος με διαφοροποίηση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους πολυαπασχολούμενους έχοντες και αγροτικά εισοδήματα.
Για να μην γίνεται όμως η συζήτηση πάνω σε αναλήθειες , οφείλω να καταθέσω και συγκεκριμένα νούμερα: Οι αγρότες για τα εισοδήματα του 2013 πλήρωσαν συνολικά 411 εκατ. ευρώ, για τα εισοδήματα του 2014 πλήρωσαν λιγότερο από τα μισά 186 εκατ. ευρώ και για τα εισοδήματα του 2015 θα πληρώσουν του χρόνου περίπου 210 εκατ. ευρώ. Τόσα προβλέπει ο εφετινός προϋπολογισμός. Ακόμα και με συντελεστή 20%, το 2017 οι αγρότες, για τα εισοδήματα του 2016, δεν θα πληρώσουν σε καμία περίπτωση τα 411 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν πέρυσι. Το λέω για να γίνει κατανοητό ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που απάλλαξε της φορολόγησης των ενισχύσεων, στο 85% των αγροτών που παίρνουν ποσά μικρότερα των 12 χιλιάδων ευρώ».

Τα συνολικά ποσά που θα πληρώσουν οι αγρότες για φόρους στα επόμενα χρόνια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου