Thursday, 28 March, 2024

ΥΠΑΑΤ: Συνάντηση με ΔΣ Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός συναντήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

παρουσία του Υπουργού Σταύρου Καλαφάτη, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τους κκ. Ιωάννη Βιτάλη, Χρήστο Αποστολόπουλο (ΣΕΒΓΑΠ), Μιχάλης Σαράντης (ΣΕΒΓΑΠ), Νίκος Τάχα (Ομοσπονδία Τυροκόμων Θεσσαλίας), Αλέξανδρο Μποτό (ΣΕΒΓΑΠ) και Δημήτρη Μόσχο (ΣΕΚ). Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτης Χατζηνικολάου, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Δημήτριος Γαλαμάτης.
Ο Υπουργός τόνισε την ικανοποίηση του για την πρόσφατη αναγνώριση της Δ.Ο. Φέτας καθώς το ΥπΑΑΤ αποκτά έναν σημαντικό θεσμικό συνομιλητή.
Ο κ. Λιβανός επανέλαβε την εκπεφρασμένη θέση του για την ανάγκη λειτουργίας ενός αποτελεσματικού συστήματος ελέγχου και κυρώσεων, επεσήμανε όμως και τον προβληματισμό του για τα ευρήματα των ενδελεχών ελέγχων που ο ΕΛΓΟ έχει πρόσφατα διενεργήσει, καθώς εμφανίζουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας και σοβαρές παραβάσεις, γεγονός που επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Σύμφωνα με τον υπουργό το προϊόν θα πρέπει να προστατευθεί, όμως για να καταστεί αυτό εφικτό, πέραν των ελέγχων, αναγκαία είναι και η συνεργασία της Δ.Ο. Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι το ΥπΑΑΤ πρόκειται να θεσπίσει σύντομα νέο πλαίσιο για τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ προϊόντα που θα προβλέπει αυστηρότερες, αλλά πάντα αναλογικές κυρώσεις.
Οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΔΟ, από την πλευρά τους,αναγνώρισαν την προσπάθεια που το ΥπΑΑΤ καταβάλλει για να προστατεύσει τη Φέτα ΠΟΠ, και έθεσαν υπόψη του Υπουργού σκέψεις τους για το νέο πλαίσιο αλλά και γενικότερα θέματα ενδιαφέροντος του κλάδου, ενώ συμφώνησαν να προχωρήσουν σε διατύπωση προτάσεων.
Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με όλους τους συμμετέχοντες να δεσμεύονται για κοινές συναντήσεις, προς τον σκοπό προστασίας της Φέτας ΠΟΠ, ενός από τα εμβληματικότερα ελληνικά προϊόντα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου