Thursday, 28 March, 2024

Υπερψηφίστηκε η διάταξη του ΥπΑΑΤ – Ακατάσχετες και αφορολόγητες οι ενισχύσεις Covid-19 για τους αγρότες

Ακατάσχετες και αφορολόγητες καθίστανται εφεξής οι ενισχύσεις που καταβάλλονται στο πλαίσιο δράσεων αντιμετώπισης των επιπτώσεων

του κορωνοϊού στον πρωτογενή τομέα, έπειτα από την υπερψήφιση-με ευρεία πλειοψηφία-από τη Βουλή της διάταξης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.
Με τη συγκεκριμένη διάταξη, οι ενισχύσεις που λαμβάνουν οι Έλληνες αγρότες δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, είναι ανεκχώρητες και ακατάσχετες στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύονται, και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.
Υπενθυμίζεται πως κατά την έναρξη της χθεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια, ο κ. Βορίδης υπεραμύνθηκε της διάταξης υπογραμμίζοντας την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον πρωτογενή τομέα, υπογραμμίζοντας πως τα ποσά αυτά αφορούν στην κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων αγροτών για να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παραγωγική τους διαδικασία και όχι για να καλύψουν άλλες ανάγκες. Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών καθώς και με τη δική τους συμβολή, οι Έλληνες παραγωγοί δύναται να εισπράξουν τα ποσά της αποζημίωσης χωρίς να προσκομίσουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου