Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Υπόμνημα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στον ΕΛΓΑ

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στον ΕΛΓΑ Βέροιας στις 15/12 με τη συμμετοχή πολλών αγροτών από τον νομό Πέλλας

και το μπλόκο Γυψοχωρίου, παραδόθηκε  υπόμνημα στην προϊσταμένη του υποκαταστήματος το οποίο πρωτοκολλήθηκε και οι αγρότες αναμένουν την επίσημη απάντηση από πλευράς τους.

Το Υπόμνημα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

Σύλλογος Γεωργών Βέροιας

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος «Ενότητα» Πέλλας (Μπλόκο Γυψοχωρίου)

Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»

Προς : κ. Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βέροιας

ΒΕΡΟΙΑ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

«Άμεση πληρωμή όλων των εκκρεμοτήτων από ζημιές του 2016»

Η κινητοποίηση μας αυτή με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, του Αγρ.Συλλόγου “Μ. Αντύπας” Νάουσας και του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου «Ενότητα» Πέλλας (Μπλόκο Γυψοχωρίου) εντάσσεται στις πολύμορφες δράσεις, που αποφασίστηκαν από την Πανελλαδική Επιτροπή των 69 μπλόκων στην πρόσφατη συνεδρίασή της στη Νίκαια της Λάρισας 30 Οκτωβρίου.

Διαμαρτυρόμαστε για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που προκλήθηκαν στην αναμενόμενη παραγωγή των φρούτων της περιοχής μας ( Ροδάκινα, Βερίκοκα, Κεράσια, Δαμάσκηνα ) από παγετό, χαλάζι και βροχοπτώσεις με συνέπεια την σημαντική καθυστέρηση και των αποζημιώσεων στους αγρότες. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες για τη μη έγκαιρη επίλυση του προβλήματος με τα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων εκτιμητών του ΕΛΓΑ, παρά την είσπραξη τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών ανά στρέμμα και εκτιμητικών ανά δένδρο από τους δενδροκαλλιεργητές.

Διαμαρτυρόμαστε παράλληλα για τα νέα εξοντωτικά μέτρα στη φορολογία, στο Ασφαλιστικό, για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας, τις τεράστιες ζημιές της συνεχιζόμενης πολιτικής με το ρωσικό εμπάργκο, το σύνολο της αντιαγροτικής πολιτικής, που με τα μέτρα της έχουν στόχο να μας πετάξουν έξω από την παραγωγή και να παραδώσουμε τα χωράφια μας στους νέους τσιφλικάδες.

Προβάλουμε με τη σημερινή μας κινητοποίηση και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η πληρωμή των αποζημιώσεων σε αγρότες & κτηνοτρόφους από Παγετό, Χαλάζι, Βροχοπτώσεις, Ζωονόσους, πλημμύρες κλπ. του 2016 , και όσες εκκρεμότητες υπάρχουν από προηγούμενα έτη, καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκινά και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας, αλλά και να ζήσουν.

 Λόγω της αδυναμίας πληρωμής των ασφάλιστρων, που εκκρεμούν από τους περισσότερους αγρότες-κτηνοτρόφους, να γίνει συμψηφισμός αυτών με τις παραπάνω αποζημιώσεις.

 Επανεξέταση των ενστάσεων και καταβολή της αποζημίωσης για ζημιές του 2015 σε όσους αγρότες πλήρωσαν εκπρόθεσμα τις εισφορές τους.

 Άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, πάγιο αίτημα των αγροτών εδώ και χρόνια. Να υπάρξει ουσιαστική προστασία από τον ΕΛΓΑ ( αεροπορική – αντιχαλαζική και αντιπλημμυρική προστασία,).

Η αντίσταση και των φρουτοπαραγωγών της περιοχής μας, όπως και συνολικά των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας, στις αντιαγροτικές πολιτικές που μας έχουν καταδικάσει στο ξεκλήρισμα, είναι μονόδρομος.

Βέροια, 15-12-2016

Οι αγρότες δηλώνουν πως: «Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού για το Σάββατο 17/12 και ώρα 12 στην Νίκαια Λάρισας όπου θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για απολογισμό και αποφάσεις πανελλαδικού συντονισμού και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων».

Υπόμνημα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στον ΕΛΓΑ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου