Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Φ. Αραμπατζή: «Μηδενική απορροφητικότητα του ΠΑΑ 2014-20120, η κυβέρνηση στραγγαλίζει την αγροτική οικονομία»

Την πρωτοφανή καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα διασφαλισμένοι κοινοτικοί πόροι ύψους 4,7 δις ευρώ και 6 δις ευρώ συνολικά με την εθνική συμμετοχή να μένουν αναπορρόφητοι εδώ και ενάμιση χρόνο και να λιμνάζουν ακόμη όλα τα προγράμματα, που θα μπορούσαν να δώσουν την πολυπόθητη ρευστότητα στην χειμαζόμενη αγροτική οικονομία, στηλιτεύει η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε σχετική Επίκαιρή Ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που κατέθεσε σήμερα (13-10-2016).

Η κ. Αραμπατζή ζητάει από τον κ. Αποστόλου να ξεκαθαρίσει πότε επιτέλους θα ξεκινήσει η υλοποίηση του 2ου Πυλώνα της ΚΑΠ 2014-2020, του λεγόμενου αγροτικού ΕΣΠΑ. Δύο χρόνια μετά, προγράμματα για νέους αγρότες, σχέδια βελτίωσης και έργα υποδομής μένουν δυστυχώς στα χαρτιά, στερώντας την εθνική οικονομία και την αγορά από πολύτιμους πόρους, και επισημαίνει τον ορατό κίνδυνο απώλειας κοινοτικών κονδυλίων λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην απορρόφησή τους.

Η Σερραία βουλευτής υπογραμμίζει ότι η χώρα μας είναι για πρώτη φορά ουραγός σε επίπεδο Ε.Ε. λόγω αυτής της μηδαμινής απορρόφησης ενώ όσες πληρωμές έχουν γίνει από την παρούσα Κυβέρνηση, αφορούν δυστυχώς μόνο στις ανειλημμένες υποχρεώσεις του ΠΑΑ 2007 – 2013.

Αναλυτικά, η Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε η κ. Αραμπατζή είναι η εξής:

Διαβάστε εδώ την ερώτηση

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου