Thursday, 28 March, 2024

Έχτισαν Ναό της Αγίας Ματρώνας στο πιο κρύο μέρος του κόσμου

Το Βερκχογιάνσκ της Ρωσίας είναι η βορειότερη πόλη της Δημοκρατίας της Γιακουτίας, και είναι η πιο κρύα πόλη στον κόσμο με τη θερμοκρασία

να αγγίζει τους -67 τον χειμώνα.
Σήμερα στο Βερκχογιάνσκ χτίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Γιακουτίας και Λενσκι κ. Ρωμανό, ένας περικαλλής ξύλινος Ναός αφιερωμένος στην Αγία Ματρώνα την Αόμματη.

matrwnas
Την Πέμπτη 8 Ιουνίου οι κάτοικοι του Βερκογιάνσκ χτύπησαν τις καμπάνες και πάλι μετά από 90 χρόνια, την ώρα που έφτασε στην πόλη ο Αρχιεπίσκοπος Ρωμανός για τα εγκαίνια του Ναού. Να αναφερθεί ότι η πρώτη Θεία Λειτουργία αποτελεί ιστορικό γεγονός, αφού ο Καθεδρικός Ναός που υπήρχε στο Βερκχογιάνσκ χρησιμοποιήθηκε από τους Σοβιετικούς ως Ταχυδρομείο και το 1937 κάηκε.

matrwnas2
“Η ανέγερση του Ναού είναι θαύμα από τον Θεό, αλλά και μια μαρτυρία της πνευματικής αναγέννησης της χώρας μας” – τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του φανερά συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Ρωμανός.

naos
Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους κατοίκους του Βερκογιάνσκ, ενώ παρασημοφόρησε με το μετάλλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής τους ευεργέτες του Ναού.

naos2
Τέλος να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Βερκχογιάνσκ ζουν μόνιμα περίπου 1.000 κάτοικοι, και θεωρείται από τις μικρότερες πόλεις της Ρωσίας.
romfea

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου