Thursday, 28 March, 2024

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης «Ρωμανός ο Μελωδός»

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον Αγιασμό

της ενάρξεως των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ρωμανός ο Μελωδός» για το διδακτικό έτος 2020-21. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Μητρόπολη) στο ενοριακό κέντρο του οποίου στεγάζονται τα γραφεία της Σχολής στα Γιαννιτσά και γίνονται μαθήματα.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της Σχολής ευχόμενος να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα αυτή την χρονιά όλα τα μαθήματα. Προανήγγειλε επίσης ότι στις 14 και 15 Οκτωβρίου ο χορός της Σχολής θα ψάλλει στις ιερές ακολουθίες για την ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου επισκόπου Εδέσσης, οι οποίες θα τελεσθούν στον ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.
Στον Αγιασμό μετείχαν ο Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης (δρ.Θ.) καθηγητής και μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής της Σχολής, ο ιεροδιάκονος Νίκανδρος Πρίτσκας, ο κ. Αθανάσιος Δημητρίου επίσης μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής και Γραμματέας της Σχολής, ο Διευθυντής της Σχολής Πρωτοψάλτης Αριστοτέλης Βογιατζόγλου, καθηγητές της Σχολής, μαθητές και γονείς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου