Friday, 29 March, 2024

Ενημέρωση για τα νέα Προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως

Για τα νέα Προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

καθώς και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, τους Ιεροκήρυκες και άλλους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος, Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης.
Ο π. Θεολόγος πραγματοποίησε την ενημέρωση μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως, κ. Ιωήλ, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στο μεγάλο Συνοδικό του Μητροπολιτικού οικήματος. Παρουσίασε το μεγάλο εύρος και την επικαιρότητα των ζητημάτων που πραγματεύονται οι επιμέρους θεματικές ενότητες των Προγραμμάτων και εξήρε τις δυνατότητες αρωγής που προσφέρουν στην λειτουργική ζωή, την ποιμαντική δράση αλλά και στην σύγχρονη οργάνωση της Εκκλησίας. Τα προγράμματα απευθύνονται πρωτίστως σε κληρικούς καθώς και σε λαϊκούς υπαλλήλους και εθελοντές που μετέχουν στο έργο της Εκκλησίας. Επιπλέον προσφέρουν την δυνατότητα συμμετοχής σε λειτουργούς, οι οποίοι μέσα από άλλους κρατικούς θεσμούς αντιμετωπίζουν κρίσιμα ζητήματα της σύγχρονης και ραγδαία εξελισσόμενης κοινωνίας.
Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, η οποία από το 2015 έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με το ΙΠΕ και έχει υλοποιήσει σειρά Προγραμμάτων, θα πραγματοποιήσει από τις 30 Νοεμβρίου 2021 επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα». Περιλαμβάνει θεματικές ενότητες για τις «εναλλακτικές» μορφές οικογένειες, την τεχνητή ή υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τις μεταμοσχεύσεις, την ευθανασία, την τεχνητή νοημοσύνη, τις διαφυλικές σχέσεις κ.ά. Το εν λόγω σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, δηλαδή με συνδυασμό διαδικτυακής και δια ζώσης συμμετοχής των επιμορφουμένων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου