Thursday, 28 March, 2024

Επίσημη επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας στην Ι.Μητρόπολη Βάρνας 

Επίσημη επίσκεψη τεσσάρων ημερών πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ από την Δευτέρα 7/9 έως και την Πέμπτη 10/9/2015 στην Ιερά Μητρόπολη Βάρνας Βουλγαρίας, προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Βάρνας κ. Ιωάννου.

Ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Βάρνας την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βάρνας και εκήρυξε τον θείο λόγο.

Την Τετάρτη 9/9, στις 19.00 ομίλησε στο Δημαρχείο της πόλεως στα πλαίσια της επί σειρά ετών καθιερωμένης Εβδομάδος Χριστιανικού

Βιβλίου, την οποία διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Βάρνας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα «Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ», ερμηνεύοντας την φράση της Κυριακής Προσευχής με αναφορές στα υλικά αγαθά, στην θεία ευχαριστία και τον λόγο του Θεού. Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, κατά την οποία διατυπώθηκε μεγάλος αριθμός ερωτημάτων για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη ενδεικτικός του μεγάλου πνευματικού ενδιαφέροντος του ορθοδόξου λαού της Βουλγαρίας για τον νέο άγιο της Εκκλησίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βάρνας κ. Ιωάννης επεφύλαξε άριστη φιλοξενία στον Μητροπολίτη Εδέσσης και την συνοδεία του σε κλίμα εγκαρδιότητος και αγάπης.

IMG_0089 IMG_0091 IMG_0100

Επίσημη επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας στην Ι.Μητρόπολη Βάρνας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου