Friday, 29 March, 2024

Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων στον ΙΝ Αγ. Αθανασίου Φλαμουριάς

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Φλαμουριάς Εδέσσης

Μετά τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα και της Ιεράς Πανηγύρεως της Ενορίας μας, επί τη Ανακομιδή των Τιμίων και Ιερών Λειψάνων του Αγίου και Μεγάλου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας (2 Μαΐου), βρίσκομαι στην ευχάριστη Θέση να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες και τη δοξολογία μου προς τον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό, που μας αξίωσε για άλλη μια χρονιά να Προσκυνήσουμε τα Πανάγια Εκούσια Πάθη Του για τη Σωτηρία μας και να γιορτάσουμε την Ένδοξη και την εκ νεκρών Ζωηφόρο Ανάστασή Του, με την οποία μάς χάρισε την Αθανασία και την Αιώνια Ζωή!

Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος από την πάνδημη συμμετοχή, τόσο των Ενοριτών του χωριού μας, όσο και φίλων της Ενορίας μας από την εγγύς κα μακράν περιοχή μας, στις Ιερές Κατανυκτικές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, τη συνειδητή συμμετοχή τους στο Ιερό Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως και στην Ιερά Πανήγυρη της Ενορίας μας προς Τιμή του Αγίου και Μεγάλου Αθανασίου (2 Μαΐου).

Επιθυμώ να εκφράσω τις Εγκάρδιες Ευχαριστίες μου προς τους Τοπικούς Άρχοντές μας, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ι. Τζαμτζή, τον Δήμαρχο Έδεσσας Δ. Γιάννου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας Φ. Γκιούρο, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Κατσάρα-Βλάχου Μαρούλα και Σ. Μούκα, που παρέστησαν στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Ενορίας μας, το απόγευμα της 1ης Μαΐου, και συμμετείχαν στην Ιερά Λιτανεία και Περιφορά της Αγίας Εικόνος του Προστάτη της Ενορίας μας Αγίου Αθανασίου.

Μας συγκίνησε όλους η αυθόρμητη προσφορά τους να βαστάσουν το Ιερό Κουβούκλιο της Ιεράς Εικόνος, μαζί με παλικάρια του χωριού μας.

Εύχομαι ο Κύριος, δια Πρεσβειών του Αγίου και Μεγάλου Αθανασίου, να τους χαρίζει κάθε Ευλογία! Στην Ιερά Λιτανεία παρακαλέσαμε τον Άγιο Προστάτη μας να Ευλογήσει τους Ενορίτες μας και τα υποστατικά τους, χαρίζοντας την Υγεία και τις Ευλογίες του σε κάθε Οικογένεια και Σπιτικό. Να διαφυλάξει την περιοχή μας κατά τη νέα καλλιεργητική περίοδο από κακές καιρικές συνθήκες, χαρίζοντας ευκρασία αέρων και ευφορία των καρπών της γης, και να ευλογήσει τον κόπο και τον μόχθο των Παραγωγών του χωριού μας χαρίζοντάς τους Καλή κι Ευλογημένη Σοδειά!

Κατακλείοντας, επιθυμώ να εκφράσω τις Εγκάρδιες Ευχαριστίες κι Ευλογίες μου προς τους ακούραστους και ανιδιοτελείς Συνεργάτες της Ενορίας μας: Προς τους Μελίρρυτους και Καλλικέλαδους Ιεροψάλτες της Ενορίας μας, τους κκ Αντώνιο Παππού, Επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο και Γεώργιο Μπέκτση, Διδάσκαλο, που επί τρία συναπτά έτη προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην Ενορία μας, Υμνώντας και Δοξολογώντας τον Πανάγιο Θεό, την Παναγία Μητέρα Του και τους Αγίους, και με το αρμόζον Εκκλησιαστικό και Βυζαντινοπρεπές ύφος τους της υμνωδίας τους κατανύσσουν όλους μας στις Ιερές Ακολουθίες, και προς τους Επιτρόπους και Διακονητές της Ενορίας μας, άνδρες και γυναίκες, που συμβάλουν αφιλοκερδώς και με παραδειγματική προθυμία στον ευπρεπισμό και καλλωπισμό του Ναού μας, βοηθώντας και επικουρώντας τον Εφημέριο στη γενικότερη εύρυθμη λειτουργία της Ενορίας με την επιβαλλόμενη και αρμόζουσα ευταξία και ιεροπρέπεια!

Ο Άγιος και Μέγας Αθανάσιος, Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ασάλευτος Στύλος της Ορθοδοξίας μας, να χαρίζει σ’ όλους την Υγεία και τις Ευλογίες του για «παν δώρημα τέλειον, άνωθεν καταβαίνον».

Με Πατρικές Ευχές και Ευλογίες, ο Εφημέριος π. Αναστάσιος Προφητηλιώτης-Πρωτοπρεσβύτερος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου