Friday, 29 March, 2024

Η αποκατάσταση του Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης παρουσιάστηκε στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων

Ο ιερός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο αποτελεί ένα από τα ιστορικά μνημεία του ελληνισμού της Αιγύπτου.
Ο ναός πρόσφατα ανακαινίστηκε εκ βάθρων με την οικονομική υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και της μεγάλης ευεργέτιδας του ελληνισμού της Αιγύπτου Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη και παραδόθηκε στην κοινότητα σε μια λαμπρή τελετή τον περασμένο Σεπτέμβριο, χοροστατούντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου.
Για τους Αθηναίους Αιγυπτιώτες που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στα θυρανοίξια του ναού και να θαυμάσουν την αποκατάστασή του, ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου πραγματοποίησε παρουσίαση του έργου στην έδρα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μιχάλης Μπίσκος, πολιτικός μηχανικός ο οποίος είχε την ευθύνη σχεδιασμού και επίβλεψης της αποκατάστασης του έργου, έκανε την παρουσίαση προβάλλοντας ένα σχετικό βίντεο με την εξέλιξη των εργασιών αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εργασίες αλλά ντοκουμέντα με την ιστορία του ναού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου