Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η πανήγυρις της Παναγιάς στο Κιλκίς

Με λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κορυφώθηκε ο πανηγυρικός εορτασμός της μεγάλης Θεομητορικής εορτής, Κοιμήσεως της Θεοτόκου

στην πόλη του Κιλκίς, κατά την οποία πανηγυρίζει ο ομώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός, με τον πιστό Λαό να συμμετέχει ομοθυμαδόν στις Ιερές Ακολουθίες για την Δέσποινα του κόσμου και σκέπη του ορθοδόξου πληρώματος.
Παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού (πάρκο Γαλήνης) από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, τον οποίο πλαισίωσαν Ιερείς της Πόλεως, με τους πιστούς να προσέρχονται για να τιμήσουν οφειλετικώς την Οδηγήτρια και Παρηγορήτισσα όλων και να καταθέσουν τον σεβασμό, την τιμή, την ευγνωμοσύνη και την ελπίδα τους στον Επιτάφιο της.
Ανήμερα της Παναγίας, Σάββατο 15 Αυγούστου 2020, της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Παν. Αρχ. π. Νικόλαο Ταλζίγιε, Ιερέων και Ιεροδιακόνων, ενώ στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως για το πανσεβάσμιο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ευχόμενος η προστασία και η σκέπη της να ακολουθεί τον Λαό στη ζωή του.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη μεγίστη ευλογία της Παναγίας να φέρει στον κόσμο τον Θεάνθρωπο Χριστό, η οποία με ταπείνωση και υπακοή πραγμάτωσε το θέλημά Του και μακαρίζει αυτούς που ακούν τον λόγο Του και τον φυλάσσουν!
Αυτόν τον λόγο που είναι απαραίτητο να ακούμε όλοι μας, πιστεύοντας ακράδαντα στο αληθινό φως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Και σήμερα, τόσο εντός του Ναού, όσο και κυρίως εκτός, οι Κιλκισιώτες συμμετείχαν στη λαμπρή Θεία Λειτουργία τιμώντας όπως αρμόζει την Πλατυτέρα των Ουρανών, το ακατανόητο θαύμα που γαλούχησε τον Δεσπότη Χριστό!
Στις εορταστικές λατρευτικές Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν μεταξύ των άλλων, ο Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κα Κατερίνα Ζιούτα και κ.κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης και Κ. Πουντζουκίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς Α. Καριοφύλλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Χαραλαμπίδης, κ.α.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς εξέφρασε τα συγχαρητήρια προς τον Προϊστάμενο του Ναού και τους συνεργάτες του για την άρτια διοργάνωση της φετινής πανηγύρεως και προς τον φιλάγιο λαό που παρά τις δυσκολίες λόγω της επιδημίας του Κοροναϊού προσέρχονται στους Ναούς να συμπροσευχηθούν και να επικοινωνήσουν με το Θεό, χωρίς φόβο αλλά με πίστη και ενότητα!
Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου