Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ιωαννίνων Μάξιμος: ”Ξεχνά ο Υπ. Παιδείας ότι ήταν Νεωκόρος και Ψάλτης”

Λαμπρά εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 25 Μαρτίου η εορτή του Ευαγγελισμού της θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Ιωαννίνων

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, καθώς και στην προσφορά της Θεοτόκου στο ανθρώπινο γένος.
“Η Παναγία μας, υπήρξε μια απλή κοπέλα μόλις 16 ετών, άντεξε τα πάνδηνα για να φέρει μέσα της τον αχώρητο Θεό, ενώ υπέμεινε πολλούς πειρασμούς και διωγμούς” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μάξιμος.
Επίσης ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση, τονίζοντας ότι “οι μεγάλες δυνάμεις ενοχλούνται από τον σταυρό στη σημαία μας, διότι ο σταυρός είναι σημείο μετανοίας”.
“Καταλαβαίνουμε τι κάνουμε αδελφοί μου; Έτσι όπως βαδίζουμε δεν είναι προς το συμφέρον μας, διότι οι συνέπειες τα είναι καταστροφικές για ολόκληρο το έθνος μας” πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.
Σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος μίλησε για τους ήρωες και τους προγόνους μας, υπογραμμίζοντας ότι “εμείς οι νεοέλληνες τι κάνουμε για να τιμήσουμε τους πατεράδες μας και τους παπούδες μας;”
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος με την πολιτική του έχει στραφεί “κατά” της Εκκλησίας.
“Ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης ήταν Νεωκόρος και Ψάλτης, γιατί τα ξεχνάει αυτά”; ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάξιμος. Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: “Η Εκκλησία που όλους μας έχει θρέψει, είναι η βάση της χώρας μας, του έθνους μας, του οικοδομήματος αυτού που λέγεται Ελλάδα. Πρέπει να ανατρέχουμε στη βάση μας, στα θεμέλια μας, που είναι η παράδοση και τα πιστεύω μας”.
Τέλος ακολούθησε Δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, παρουσία των αρχών της πόλεως και πλήθος πιστών.

Ιωαννίνων Μάξιμος: ”Ξεχνά ο Υπ. Παιδείας ότι ήταν Νεωκόρος και Ψάλτης”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου