Friday, 29 March, 2024

Μνημόσυνο της πρεσβυτέρας Παρθένας Χαραλαμπίδου

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (π. Μητρόπολη) Γιαννιτσών θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία 

κατά το πέρας της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ θα τελέσει το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της πρεσβυτέρας Παρθένας Χαραλαμπίδου (Αβραμίδου).

Η αείμνηστος Πρεσβυτέρα υπήρξε σύζυγος του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Χαρίτωνος Χαραλαμπίδη καθώς και συνιδρύτρια και Διευθύντρια του Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας «Παναγία η Οδηγήτρια» της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών από την έναρξη της λειτουργίας του (1979). Υπηρέτησε στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως Θεολόγος και συνταξιοδοτήθηκε ως Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών. Κατά την υπερπεντηκονταετή διακονία της στο έργο της Εκκλησίας ανάπτυξε μεγάλη δραστηριότητα στους τομείς της κατήχησης, της ιεραποστολής και της φιλανθρωπίας.

Εκοιμήθη σε ηλικία 85 ετών στις 7 Αυγούστου του 2022. Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε το απόγευμα της 8ης Αυγούστου από τον Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κληρικών και μοναχών καθώς και πλήθους πιστών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου