Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας εκφράζει την βαθειά του οδύνη για την κοίμηση του Πρωτοπρεσβύτερου Χαρίτωνα Χαραλαμπίδη

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδεχθούμε την κοίμηση του Πρωτοπρεσβύτερου Χαρίτωνα Χαραλαμπίδη.

Του αγαπητού κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, του προσφιλή, άοκνου και ακούραστου εφημέριου και προϊστάμενου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της Μητρόπολης των Γιαννιτσών.
Ο πάτερ Χαρίτωνας είχε πολλές ιδιότητες κι ένα μοναδικό χάρισμα. Να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο και να μας γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα. Αυτό το κατάφερνε πάντοτε μέσα από τα τεράστια αποθέματα που διέθετε πίστης στο Θεό και αγάπης για τον συνάνθρωπο.
Το έργο του ξεπερνούσε τα όρια της πόλης των Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας. Τον γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι σ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας σήμερα τον πόνο. Ήταν ο ιδρυτής και πρωτεργάτης του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας «Παναγία η Οδηγήτρια», το οποίο λειτουργεί με σημαντική κοινωνική προσφορά από το 1979. Είμαι βέβαιος ότι οι αρχές με τις οποίες «μπόλιασε» το ίδρυμα ο πάτερ Χαρίτωνας είναι τόσο βαθιές που οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν με το ίδιο πάθος το θεόπνευστο έργο το οποίο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Ως Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το Ίδρυμα ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του.
Ο πάτερ Χαρίτωνας υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος σε κοινωνικό, φιλανθρωπικό αλλά και πνευματικό επίπεδο. Συνεργαστήκαμε μαζί σε πολλές δράσεις οι οποίες είχαν ως βασικό πλαίσιο τον κοινό αγώνα του ανθρώπου να τιμήσει και να δοξάσει το έργο Του Θεού. Γνωρίζω πολύ καλά ότι στην πορεία του ο πάτερ Χαρίτων συνάντησε πολλές δυσκολίες. Υπήρξαν όμως αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι πείστηκαν και εμπνεύστηκαν από τον ανιδιοτελή του αγώνα και, «πολεμώντας» μαζί του, κατάφεραν να πολλαπλασιάσουν την αγάπη στον κόσμο και να περιορίσουν τον πόνο και τη δυστυχία. Ακούω συχνά μέσα μου τα λόγια σου γέροντα. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά σου και το σεβαστό σου ποίμνιο. Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε πάτερ Χαρίτωνα.
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας εκφράζει την βαθειά του οδύνη για την κοίμηση του Πρωτοπρεσβύτερου Χαρίτωνα Χαραλαμπίδη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου