Thursday, 25 April, 2024

Ο επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθόνικος στα Γιαννιτσά (foto-vid)

Το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ιερούργησε ο εκ Γιαννιτσών καταγόμενος Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε ενημέρωση – συζήτηση με τον Θεοφιλέστατο για την Ιεραποστολή στην Τανζανία στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού και πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ομιλία. Ο επίσκοπος Αγαθόνικος αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης που επικρατούν στην Τανζανία, μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, για το ιεραποστολικό έργο, για την οικονομική βοήθεια και την αναδοχή παιδιών με τους τρόπους που μπορεί να γίνει.Σημείωσε πως υπάρχει ελπίδα για να καλυτερεύσει η κατάσταση, δίνοντας ένα παράδειγμα ‘’παραβολικό’’ βασισμένο σε ένα περιστατικό που συνέβη πηγαίνοντας από το ένα μέρος της ιεραποστολής σε ένα άλλο… μια μικρή απόσταση μισής ή μίας ώρας στη χώρα μας, για να διανυθεί στην Αφρική χωρίς δρόμους, χρειάζεται να κόψουν μέχρι και δέντρα για να γίνουν κάποια σημεία προσπελάσιμα στα οχήματα. Έτσι, ανοίγοντας έναν ‘’δρόμο’’ κάποιοι, κατάφεραν να περάσουν και να φτάσουν στον προορισμό τους… κάπως έτσι ανοίγει δρόμους ο Θεός, με την πίστη και την αγάπη…

Ο αρχιερατικός επίτροπος και προϊστάμενος του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών πατήρ Ιωάννης Σπυρίδης ευχαρίστησε τον επίσκοπο και του δώρισε ένα λάπτοπ για να τον εξυπηρετεί στο έργο του και μία εικόνα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου