Friday, 29 March, 2024

Παναγία Σουμελά: Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

Στους πρόποδες του Βερμίου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά, εκεί που κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές δίνουν σιωπηλό ραντεβού

για να τιμήσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου, την ταφή, την Ανάσταση και τη Μετάστασή Της στους ουρανούς, το Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» διοργανώνουν, στις 14 και 15 Αυγούστου, την 1.609η Πανηγυρική Εορτή του Δεκαπενταύγουστου,
Αν και φέτος, λόγω των μέτρων αποφυγής περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, δεν θα γίνουν όλες οι καθιερωμένες εκδηλώσεις, το λαμπρό γεγονός θα εορταστεί όπως πρέπει.
«Νέοι και νέες, άντρες και γυναίκες από ποντιακά σωματεία θα πλαισιώνουν, όπως κάθε φορά, την εικόνα,
τιμώντας την, μιας και έχουν πάρει την σκυτάλη και συνεχίζουν. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος θα δοθούν υποτροφίες από το Πανελλήνιο “Ιερό Προσκύνημα Παναγία Σουμελά” σε δύο Μαθητές του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας στην μνήμη των μαθητών που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου του 2003», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου.
Το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021 θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, θα ακολουθήσει η προσκύνηση της εικόνας και το απόγευμα θα γίνει ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρχιερατικής συγχοροστασίας.
Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, το πρωί θα γίνει Θεία Λειτουργία και Θεία Κοινωνία για τους πιστούς στον μικρό ιερό ναό, θα ακολουθήσει Όρθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βέροιας- Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονος. Θα τον συνοδεύσουν αρχιερείς, μέλη της ιεραρχίας της εκκλησίας της Ελλάδος στα υψώματα του Βερμίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει έξοδος της εικόνας και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει πανηγυρικός μεθεόρτιος Εσπερινός.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου