Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πανηγυρικός Εσπερινός Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στα Γιαννιτσά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χοροστάτησε στον εορταστικό Εσπερινό στο πανηγυρίζον

παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου της ενορίας Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά, το απόγευμα του Σαββάτου, 11 Ιουλίου 2020. Αρκετοί οι πιστοί που προσήλθαν στον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό, κατά τη διάρκεια του οποίου, ετέθησαν σε προσκύνηση ιερά κειμήλια του Οσίου Παϊσίου που κατέχει η ενορία, στον προαύλιο χώρο του Ναού.


Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος ανέφερε ότι ο Όσιος Παΐσιος, όπως και όλοι οι άγιοί της εκκλησίας μας, είχε την χάρη του Θεού μέσα του και μέσω αυτής της χάριτος ήταν στήριγμα για πολλούς ανθρώπους σε δύσκολες στιγμές.Μίλησε επίσης για τον Μητροπολίτη Καλλίνικο και την πρόσφατη αγιοκατάταξή του, επισημαίνοντας πως πρότυπο. Ο μακάριος Επίσκοπος και Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Καλλίνικος μεταβαίνων στους ουρανούς άφησε μνήμη καλού ποιμένος και αγίου ανθρώπου. Μας άφησε στοιχεία ικανά, που μαρτυρούν και επιβεβαιώνουν την αγιότητά του…


Ακολουθεί Αγρυπνία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου.
Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 7 το πρωί ενώ το απόγευμα στις 6:30 μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινός και ευχέλαιο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου