Saturday, 20 April, 2024

Σαρανταλείτουργο και Αγρυπνίες στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών

Κατά τη διάρκεια της νηστείας των Χριστουγέννων, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών (παραπλεύρως Ο.Τ.Ε.), γίνεται Σαρανταλείτουργο.
Οι ιερές ακολουθίες του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας τελούνται κάθε πρωί από 07.30 έως 09.30, εκτός Τρίτης και Παρασκευής πρωί λόγω της Αγρυπνίας που τελείται.
– Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη βράδυ γίνεται Αγρυπνία από τις 21.00 έως 00.15.

Το Σαρανταλείτουργο γίνεται προς πνευματική ωφέλεια ζώντων και ανάπαυση των κεκοιμημένων.
Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να παραδώσετε τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων για να μνημονεύονται καθημερινά στην αγ. Πρόθεση.
Δίπτυχα για αναγραφή ονομάτων θα διατίθενται στο γραφείο του Ιερού Ναού, όπου και θα παραδίδονται μαζί με τα δώρα για μνημόνευση.
Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ
Η τέλεση του Σαρανταλείτουργου κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, είναι μια αξιόλογη πνευματική και λειτουργική ευκαιρία για όλους και η συμμετοχή σε αυτό, αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για σας και την οικογένειά σας. Σας παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεσθε να συμμετέχετε, να τηρήσετε τις παρακάτω οδηγίες:
Συμπληρώστε στο δίπτυχο, που θα αναζητήσετε και θα λάβετε από το γραφείο του Ι. Ναού, το επώνυμο της οικογενείας σας και τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων καθαρά και ευανάγνωστα τα οποία θα μνημονεύονται καθημερινά στη Θεία Λειτουργία, και παραδώστε το στο γραφείο του Ιερού Ναού.
Φροντίστε να προσφέρετε τα απαραίτητα δώρα για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας:
⦁ Πρόσφορο (χειροποίητο αν είναι δυνατόν)
⦁ 2 λαμπάδες από γνήσιο καθαρό κερί
⦁ Μοσχοθυμίαμα και καρβουνάκια
⦁ Λάδι και κρασί
Επίσης ωφέλιμο πνευματικά θα είναι να παρακολουθείτε τη Θεία Λειτουργία καθημερινά ή έστω όσο πιο τακτικά είναι δυνατόν και οικογενειακώς.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ανέγερση του πνευματικού και πολιτιστικού κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας.
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου