Friday, 19 April, 2024

Στην Καλή της Σκύδρας η Παναγία η Γοργοεπήκοος

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου , ο Ιερός Ναός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Καλή, θα υποδεχτεί την Ιερή εικόνα της Παναγίας της Γοργουπηκοου

που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου, στο Άγιο Όρος.
Η υποδοχή θα γίνει στις 7 το απόγευμα, και θα ακολουθήσει πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Η εικόνα έχει αγιογραφηθεί τον 11 αιώνα και από τότε βρίσκεται στη Μονή.
Το όνομα της το πήρε από το γεγονός, ότι όσοι πιστεύουν πραγματικά στην Παναγία, αυτή υπακούει γρήγορα ανταποκρινόμενη σε αυτό που ζητά ο κάθε πιστός Χριστιανός.
Η συγκεκριμένη εικόνα αποτελεί πιστό αντίγραφο της πρωτότυπης, και μετά το τριήμερο προσκύνημα θα υπάρχει μόνιμα στην εκκλησία της Καλής.
Για αυτό έχει φροντίσει ο ιερέας του ναού πατήρ Κωνσταντίνος.

Η Παναγία η Γοργοεπήκοος είναι πολύ θαυματουργή, ιατρεύει διάφορες ασθένειες, χαρίζει παιδιά σε άτεκνα ζευγάρια, φανερώνει απολεσθέντα αντικείμενα, προστατεύει όσους κινδυνεύουν στη θάλασσα, λυτρώνει όσους αιχμαλωτίζονται, θεραπεύει από τον πονοκέφαλο και την κόπωση, ανορθεί τους παραλύτους, χαρίζει το φως στους τυφλούς, θεραπεύει από θανατηφόρες ασθένειες, διώκει τις ακρίδες από τα χωράφια και άλλα πολλά θαυμαστά. Η Μητέρα του Κυρίου μας μεριμνά γοργά για τη σωτηρία όλων μας και αναδίδει χάρη σε όλους όσους την επικαλούνται με πίστη, ελπίδα και αγάπη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου