Saturday, 20 April, 2024

Συνάντηση Φίλη – Ιερώνυμου: Κατεβάζουν τους τόνους για το θέμα των θρησκευτικών

Τι συζήτησαν ο νέος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τη διδασκαλία των θρησκευτικών
Θέματα που αφορούν το ζήτημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών συζήτησαν ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Σε δηλώσεις τους μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, δήλωσαν:

Φίλης: Αναμόρφωση της διδασκαλίας μπορεί να επιτευχθεί
“Συζητήσαμε ζητήματα, που αφορούν το ζήτημα των θρησκευτικών, που έχει αναδειχθεί με την επικαιρότητα. Υπάρχει συναντίληψη, δεν μπορούν να γίνουν μονομερείς ενέργειες. Πιστεύουμε, ότι η αναμόρφωση της διδασκαλίας του μαθήματος μπορεί να επιτευχθεί. Είμαστε σε μία περίοδο, που η θρησκεία διαδραματίζει ρόλο αγαθό και ηθικό, για να μιλήσουμε για τα δικά μας, αλλά και ρόλο που πολλές φορές οδηγεί σε μισαλλόδοξες καταστάσεις και πολέμους, για να αναφερθούμε στα περιφερειακά. Οφείλουμε να δώσουμε έμφαση και να δούμε τι σημαίνει διδασκαλία, με σεβασμό πάντα στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης καθενός”, δήλωσε ο κ. Φίλης.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θα είναι συνεχής η συνεργασία μας
Ο Αρχιεπίσκοπος συμφώνησε, με όσα είπε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε μία φράση από τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας. “Σε θέματα που έχουν σχέση και η Εκκλησία και η Πολιτεία να αντιμετωπίσουν, όλα αυτά γίνονται σε συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας. Σε αυτό μένουμε και θα είναι συνεχής η συνεργασία μας”.

news247.gr

Συνάντηση Φίλη – Ιερώνυμου: Κατεβάζουν τους τόνους για το θέμα των θρησκευτικών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου