Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ιαπωνία: Ανήλικοι δολοφόνησαν 13χρονο επηρεασμένοι από τους τζιχαντιστές

Ιαπωνία: Ανήλικοι δολοφόνησαν 13χρονο επηρεασμένοι από τους τζιχαντιστές

Τρεις εφήβους, περιλαμβανομένου ενός 18χρονου, συνέλαβε σήμερα η αστυνομία ως υπόπτους για την δολοφονία ενός 13χρονου, το πτώμα του οποίου έφερε τραύματα από μαχαίρι και βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Καβασάκι της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κυριότερος ύποπτος θεωρείται ο 18χρονος, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία, όπως μετέδωσε το NHK.

Οι τρεις συλληφθέντες ανακρίθηκαν νωρίτερα σήμερα σχετικά με τον θάνατο του Ριότα Ουεμούρα, ενός μαθητή της πρώτης τάξης του Γυμνασίου, σύμφωνα με πηγές.

Οι νεαροί θεωρήθηκαν ύποπτοι έπειτα από την εξέταση από την αστυνομία του οπτικού υλικού που είχε καταγράψει κάμερα ασφαλείας κοντά στον τόπο όπου βρέθηκε το πτώμα του Ουεμούρα, στη νότια όχθη του ποταμού Τάμα, στις 20 Φεβρουαρίου. Το βίντεο δείχνει μία ομάδα ατόμων, ενδεχομένως περιλαμβανομένου του θύματος.

Τα ονόματα των υπόπτων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα επειδή είναι ανήλικοι. Σύμφωνα με έναν από τους φίλους του, ο Ουεμούρα είχε εκμυστηρευτεί ότι ήταν θύμα εκφοβισμού από μία ομάδα μεγαλύτερων αγοριών και φοβόταν για τη ζωή του.

Ο ίδιος φίλος είπε ότι το θύμα υφίστατο κλιμακούμενες βίαιες επιθέσεις από τη στιγμή που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κόψει τους δεσμούς του με τη συγκεκριμένη ομάδα. Η νεκροτομή διαπίστωσε ότι ο Ουεμούρα πέθανε στις 20 Φεβρουαρίου από αιμορραγικό σοκ που του προκάλεσαν τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό, ενώ έφερε τραύματα από μαχαίρι και στο πρόσωπο και τα χέρια.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό Shukan Shincho έγραψε ότι από τα τραύματα που έφερε το θύμα προκύπτει πως ο δολοφόνος του ενδεχομένως να προσπάθησε να τον αποκεφαλίσει.

«Κάποιοι αστυνομικοί υποψιάζονται ότι οι δράστες είχαν παρακολουθήσει στο Ίντερνετ τα βίντεο από τις εκτελέσεις ομήρων από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και προσπάθησαν να τους μιμηθούν», έγραψε το περιοδικό επικαλούμενο ανώνυμη πηγή που πρόσκειται στην αστυνομία.

Εκτύπωση

Email

Επικοινωνία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου