Wednesday, 24 April, 2024

Άμστερντάμ: Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στους ολλανδικούς περιορισμούς για την covid

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν και αυτή την Κυριακή, στους δρόμους στο Άμστερνταμ και σε άλλες πόλεις, για να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα της ολλανδικής κυβέρνησης για τον COVID.

Μια πινακίδα, στο κέντρο της κορυφής, γράφει “Παρακαλώ παραμείνετε πιστοί στο Σύνταγμα”, καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στα μέτρα περιορισμού της ολλανδικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας

Πανό στο κέντρο της κορυφής, γράφουν «Παρακαλώ μείνετε πιστοί στο Σύνταγμα», καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Άμστερνταμ ενάντια στους περιορισμούς της ολλανδικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό και “Τα lockdown είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας” [Peter Dejong/AP Photo].

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Άμστερνταμ σε αντίθεση με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση και την εκστρατεία εμβολιασμού για τον COVID-19, καθώς οι μολύνσεις από ιούς σημειώνουν νέο ρεκόρ.

Οι αρχές έλαβαν εξουσίες διακοπής και έρευνας σε πολλές τοποθεσίες σε όλη την πόλη και δεκάδες βαν της αστυνομίας ταραχών περιπολούσαν τις γειτονιές όπου οι διαδηλωτές παρέλασαν με πανό και κίτρινες ομπρέλες. Διαμαρτυρίες κατά των μέτρων για τον COVID πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα και στη μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής συμμετείχαν και αγρότες που οδήγησαν στην πρωτεύουσα και στάθμευσαν τρακτέρ κατά μήκος της κεντρικής πλατείας των Μουσείων.

Το πλήθος έπαιξε μουσική, φώναξε αντικυβερνητικά συνθήματα και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία κατά μήκος των αρτηριών, εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου