Friday, 29 March, 2024

Άνοιξαν όλα στην Ιταλία και ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους και τα εστιατόρια!

Παρά τα κρούσματα και τους δεκάδες θανάτους ειδικά σήμερα, Σαββάτο με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, χιλιάδες άνθρωποι

ξεχύθηκαν κατά μήκος της παραλίας της Νάπολης και στους δρόμους της κεντρικής Ρώμης και του Τορίνο. Χάρη επίσης στο άνοιγμα των μπαρ και εστιατορίων πολλοί κάθισαν και απόλαυσαν το μεσημεριανό γεύμα, και στους εξωτερικούς χώρους.
Το πρώτο σαββατοκύριακο της κίτρινης ζώνης ήταν για πολλούς Ιταλούς ευκαιρία να βγουν για μεσημεριανό γεύμα ή να περπατήσουν στους δρόμους του κέντρου της πόλης. Στη Ρώμη και τη Νάπολη πέρασαν όλη τη μέρα έξω!Στη Ρώμη, τουρίστες και πολίτες επισκέφθηκαν διάσημες πλατείες της πρωτεύουσας. Η τοπική αστυνομία πραγματοποιούσε ελέγχους σε διάφορα σημεία της Via del Corso…
“Πρέπει να σεβαστούμε το διάστημα και τη χρήση της μάσκας αλλιώς θα αναγκαστούμε ξανά να εφαρμόσουμε περιοριστικά μέτρα”, κατέστησε σαφές ότι ο σύμβουλος του Λάτσιο για την Υγεία Alessio D’Amato.
Τραπέζια στα εστιατόρια στην Piazza San Lorenzo στη Lucina γεμάτα για το πρώτο Σαββατοκύριακο όπου επιτρέπεται η έξοδος!

Η έκκληση του δημάρχου Βιρτζίνια Ραγκί μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης δεν ήταν πολύ καιρό: “Καλώ όλους να σεβαστούν τους κανόνες, ας φορέσουμε τη μάσκα και να κρατήσουμε την απαιτούμενη απόσταση-είπε ο δήμαρχος: Ας θυμηθούμε ότι η έκτακτη ανάγκη δεν έχει τελειώσει, συνεχίζουμε να είμαστε υπεύθυνοι όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Ας μην υπονομεύσουμε τις προσπάθειές μας.
Πλήθη επίσης στην παραλία της Νάπολης, όπου πολλοί πολίτες αποφάσισαν να περάσουν μερικές ώρες στον ήλιο της πρωτεύουσας της Καμπανίας, όπως γέμισαν και οι εμπορικοί δρόμοι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου