Saturday, 20 April, 2024

Άσεμνα μηνύματα βουλευτή εν ώρα συνεδρίασης της Βουλής!

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2019, περί τις 5:40 το απόγευμα, ο βουλευτής του Εθνικού Κόμματος, Michael Johnsen, συμμετέχει σε συνεδρίαση

για τους περιορισμούς στη χρήση νερού.
Το επίσημο βίντεο της Βουλής της Νέας Νότιας Ουαλίας τον δείχνει να έχει την προσοχή του στραμμένη στο κινητό. Το ίδιο και άλλοι συνάδελφοί πίσω του.
Συνηθίζεται άλλωστε βουλευτές να διαβάζουν ή να απαντούν σε μηνύματα συνεργατών εν μέσω συνεδριάσεων σχετικά με το θέμα που συζητείται στη Βουλή ή άλλα που επείγουν ή όχι.
Το «φλέγον» όμως για τον κ. Johnsen, όπως αποκαλύπτει έρευνα του ABC, δεν είχε να κάνει με το νερό ή κάποιο άλλο θέμα πολιτικής, αλλά με την ερωτική του διάθεση.
Σύμφωνα με το άρθρο, ο βουλευτής των Εθνικών, για εβδομάδες εκείνο το διάστημα διατηρούσε επικοινωνία, μέσω γραπτών μηνυμάτων, αρχικά σε μία ιστοσελίδα και στη συνέχεια μέσω κινητού, με εργαζόμενη στο σεξ.
Τα όσα έγραφαν ή αντάλλασσαν-φωτογραφίες, βίντεο-ξεπερνούσαν κάποιες φορές τα όρια του… σεμνού και όπως φαίνεται όχι μόνο σε προσωπικό χρόνο του κ. Johnsen, αλλά ακόμη και όταν έπρεπε να ασκεί τα καθήκοντά του.
Η ίδια δήλωσε στο ABC πως εξ αρχής, όχι μόνο δεν της έκρυψε την ιδιότητά του, αλλά της προσέφερε και 1.000 δολ. για να συνευρεθούν ερωτικά εντός του γραφείου του στο Κοινοβούλιο.
Ανέφερε πως έκαναν σεξ, συναινετικό επί πληρωμή σε άλλες τοποθεσίες, αλλά σε μία περίπτωση καταγγέλλει σεξουαλική επίθεση εναντίον της από τον βουλευτή.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ
Την περασμένη εβδομάδα η βουλευτής των Εργατικών, Trish Doyle, άσκησε το κοινοβουλευτικό της προνόμιο και κατηγόρησε, χωρίς να κατονομάζει, μέλος της κυβέρνησης του Συνασπισμού για βιασμό.
Η εργαζόμενη στο σεξ τον Οκτώβριο του 2019 της είχε μιλήσει για την επαφή της με τον κ. Johnsen και πως στις 15 Σεπτεμβρίου του 2019 είχαν κανονίσει μία συνάντηση με σεξ επί πληρωμή στο Yellow Rock στο Blue Mountains. Η γυναίκα καταγγέλλει επίθεση εναντίον της τότε.
Λίγο μετά την τοποθέτηση της κυρίας Doyle, ο κ. Johnsen παραδέχθηκε πως η καταγγελία είναι εις βάρος του, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται. Η Αστυνομία της ΝΝΟ ερευνά την καταγγελία και το αν θα ασκηθούν επίσημα κατηγορίες.
Η ίδια είπε στο ABC πως δεν ανέφερε το περιστατικό στο Yellow Rock τότε επειδή δεν πίστευε πως θα την έπαιρναν στα σοβαρά. «Δεν εμπιστεύομαι στην Αστυνομία. Ποιο το νόημα όταν απαντούσα σε μία διαφήμιση-μία ιερόδουλη να παραπονιέται που έκανε σεξ; Δε νομίζω πως θα είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα», είπε.
Στον απόηχο των αποκαλύψεων, η πρωθυπουργός της ΝΝΟ, Gladys Berejiklian, δήλωσε «απολύτως αηδιασμένη» και ζήτησε από τον κ. Johnsen να παραιτηθεί από το Κοινοβούλιο, όπως άλλωστε και ο πολιτικός της σύμμαχος, αρχηγός των Εθνικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός, John Barilaro.
«Αυτή είναι αηδιαστική συμπεριφορά και δεν θα είναι ποτέ αποδεκτή…», δήλωσε ο κ. Barilaro.
Η κατάσταση καταδεικνύει εκ νέου την «αλλαγή κουλτούρας που απαιτείται όχι μόνο στην κυβέρνηση και στην πολιτική, αλλά σε κάθε πτυχή της κοινωνίας», τόνισε η κυρία Berejiklian.
«Μπορεί να θέσεις τους καλύτερους νόμους σε ισχύ… αλλά στο τέλος της ημέρας, έχει να κάνει με τον σεβασμό… πως οι άνθρωποι συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλο, ειδικά πως συμπεριφέρονται στις γυναίκες. Σε κάθε εργασιακό χώρο, όχι μόνο σε αυτόν», επεσήμανε.
Ο κ. Johnsen παραιτήθηκε εντέλει την Τετάρτη.
Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ, Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΥΡΕΣΕΙΣ
Μιλώντας στο ABC η γυναίκα που καταγγέλλει τον κ. Johnsen, δήλωσε πως τον γνώρισε αφού απάντησε σε μία διαδικτυακή αγγελία του για σεξουαλικές υπηρεσίες τον Αύγουστο του 2019.
Έκτοτε, όπως επισημαίνεται στο άρθρο, αντάλλαξαν εκατοντάδες μηνύματα έως τον Σεπτέμβριο του 2019.
Το ABC επιβεβαίωσε πως ο αριθμός του κινητού ανήκει στον κ. Johnsen.
Η ίδια δε γνώριζε πως είχε να κάνει με πολιτικό όταν απάντησε στην αγγελία πως προσέφερε «cash for bbbj», δηλαδή μετρητά για στοματικό σεξ χωρίς προφυλακτικό.
Σύντομα της έστειλε φωτογραφία του και αποκάλυψε: «Είμαι στην πολιτική. Είμαι ΜΡ… είμαι επίσης διαζευγμένος και χωρίς δεσμεύσεις, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς…»
«Όταν είπε πως είναι MP αρχικά σκέφτηκα, όχι», δήλωσε η γυναίκα στο ABC. «Σκέφτηκα πως είναι κάποιος που προσπαθεί να τον παγιδέψει επειδή έστειλε φωτογραφίες του χωρίς να τις έχω ζητήσει».
Αυτό που την εξέπληξε ακόμη περισσότερο ήταν η προσφορά 1.000 δολ. για να πάει στο Κοινοβούλιο και να κάνουν σεξ στο γραφείο του.
«Αν είσαι έτοιμος γι’ αυτό, ας το κάνουμε», του απάντησε και το «ραντεβού» έκλεισε για τις 10 Σεπτεμβρίου 2019. Τις έδωσε οδηγίες να περιμένει στο Jubilee Room, αλλά εντέλει η συνάντηση ακυρώθηκε από τη γυναίκα, καθώς, όπως ανέφερε είχε έναν τραυματισμό.
Με μηνύματα στο κινητό πλέον κανόνισαν να συναντηθούν στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 για σεξ επί πληρωμή στο Yellow Rock. Εκεί που η γυναίκα καταγγέλλει πως της επιτέθηκε ο κ. Johnsen. Ο ίδιος το αρνείται.
«Εθελοντικά μίλησα στην Αστυνομία της ΝΝΟ…. και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι πλήρως με τις έρευνες τους. Είμαι σίγουρος πως οποιαδήποτε έρευνα θα καταλήξει ότι είμαι αθώος», δήλωσε σχετικά, αναφέροντας ότι δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια καθώς πλέον είναι θέμα της Αστυνομίας.
Έπειτα από το περιστατικό στο Yellow Rock ο βουλευτής κάλεσε τη γυναίκα στο διαμέρισμά του στο Potts Point και έστειλε φωτογραφίες από το διαμέρισμά του με θέα στο λιμάνι. Η ίδια αρνήθηκε, αλλά συμφώνησε να τον συναντήσει στο Blue Mountains στις 23 Σεπτεμβρίου, όπου, όπως λέει είχαν συναινετικό στοματικό σεξ επί πληρωμή.
Την επόμενη ημέρα, στις 24 Σεπτεμβρίου 2019, του έστειλε μία φωτογραφία ημίγυμνη. Σε αυτή εκείνος απάντησε: «Χμ…δεν είναι δίκαιο. Κάθομαι στην αίθουσα με κ**** τώρα».
Εκείνη την ώρα ήταν στην Κάτω Βουλή σε μία συζήτηση για το νερό και φαίνεται στο επίσημο βίντεο του Κοινοβουλίου.
Δύο ημέρες αργότερα, ανέφερε το ABC, στις 26 Σεπτεμβρίου, ήταν στη Βουλή για την ψήφιση του Reproductive Health Bill.
Σε μία ανταλλαγή μηνυμάτων που συνεχίστηκε για πάνω από δύο ώρες ο κ. Johnsen έγραψε στη γυναίκα: «Είμαι σε συνεδρίαση και είμαι γ**** κ**** και σε θέλω τόσο άσχημα – σε χρειάζομαι. Σε θέλω και δεν μπορώ να περιμένω να σε γ**** ξανά και ξανά».
Αντάλλαξαν έναν αριθμό από γραπτά μηνύματα και εικόνες. Το βίντεο της Βουλής, σύμφωνα πάντα με το ABC, τον δείχνει στο κινητό. Στις 3:53 το απόγευμα της έστειλε ένα βίντεο ενός άντρα που φαίνεται να αυνανίζεται σε τουαλέτα…
Συναντήθηκαν τελευταία φορά στο Lennox Bridge στις 26 Σεπτεμβρίου, όπου σύμφωνα με την ίδια είχαν συναινετικό, επί πληρωμή, σεξ. Εκείνη υποστηρίζει πως πλήρωσε μερικώς για την τρίτη συνάντησή τους και σταμάτησε να της απαντά στα γραπτά μηνύματα. Έβαλε νέες διαφημίσεις για σεξ στην ιστοσελίδα, είπε, αλλά δεν ενεπλάκη ξανά μαζί της.
Στις 24 Οκτωβρίου 2019 μίλησε για τον κ. Johnsen στην βουλευτή της περιφέρειάς της Trish Doyle, «σκιώδη υπουργό» για θέματα Γυναικών και αποτροπή ενδοοικογενειακής βίας.
Ο κ. Johnsen, ανέφερε το ABC, ήταν στην κοινοβουλευτική επιτροπή που αναθεώρησε τους κανόνες για τα ηθικά πρότυπα που για τους βουλευτές της ΝΝΟ το 2018.
Ο κώδικας που υιοθετήθηκε πρώτη φορά το 1998 σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, πως οι πολιτειακοί βουλευτές πρέπει να διατηρούν την εμπιστοσύνη που έχει εναποτεθεί σε αυτούς από το λαό, ασκώντας τα καθήκοντά τους με τιμιότητα και αξιοπρέπεια, σεβόμενοι το νόμο και τους θεσμούς του κοινοβουλίου».
Κώδικα ηθικής συμπεριφοράς-και πιο αυστηρό-έχει το Εθνικό Κόμμα.
Η γυναίκα επεσήμανε ότι αποφάσισε εντέλει να μιλήσει δημόσια όταν ο βουλευτής έκανε ένα αμφιλεγόμενο σχόλιο στα social media. Η ίδια, είπε, είχε υπογράψει μία διαμαρτυρία επί του θέματος και το tweet του την εξόργισε.
«Τότε άρχισα να θυμάμαι όλα τα μηνύματα που μου είχε στείλει ή τις φορές που υποτίθεται ότι ήταν στο Κοινοβούλιο. Και σκέφτηκα ότι ίσως αυτό θα ήταν… παραβίαση του κώδικα συμπεριφοράς. Μπορεί να χάσει τη δουλειά του… Κάποιος σε αυτή τη θέση θα πρέπει να είναι λόγω των αξιών και των πεποιθήσεών του και επειδή τις πιστεύει».
Κατέθεσε την καταγγελία της στην Αστυνομία για τη φερόμενη επίθεση πέρυσι το Σεπτεμβρίου. Πιστεύει πως η συμπεριφορά του βουλευτή έρχεται σε αντίθεση με τις συντηρητικές οικογενειακές πεποιθήσεις του κόμματός του.
Επίσημη καταγγελία κατά του Andrew Laming, κατέθεσε στην Αστυνομία του Κουίνσλαντ, η Crystal White, ισχυριζόμενη πως ο ομοσπονδιακός βουλευτής των Φιλελευθέρων, την έβγαλε φωτογραφία όταν αυτή είχε σκύψει για να γεμίσει ένα ψυγείο με αναψυκτικά στον χώρο εργασίας της το 2019.
Ο βουλευτής απολογήθηκε για τη φωτογραφία, αλλά αμφισβήτησε το λόγο για τον οποίο την τράβηξε.
Είδα, είπε, μία απίστευτα σκληρά εργαζόμενη υπάλληλο, που απλά γονάτιζε με απλή περιβολή εργασίας και γέμιζε ένα ψυγείο με απίστευτο αριθμό αναψυκτικών… αυτός ήταν ο στόχος μου, να δείξω μία δύσκολη εργασιακή κατάσταση.
Συνάδελφος της κυρίας White κατέθεσε πως ο διευθυντής του καταστήματος είδε τον κ. Laming να τραβάει τη φωτογραφία, η οποία έδειχνε την υπάλληλο να έχει σκύψει και το εσώρουχό της να φαίνεται. Του ζητήθηκε να τη σβήσει.
Ο κ. Laming, έχει ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί από την πολιτική, μετά από αποκαλύψεις για την κατ’ εξακολούθηση παρενόχληση τουλάχιστον δύο γυναικών, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου