Saturday, 20 April, 2024

Έκρηξη στη Βηρυτό: Δύο Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες

Δύο Έλληνες τραυματίστηκαν την Τρίτη κατά την έκρηξη στη Βηρυτό, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόκειται για δύο Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ η κατάσταση της υγείας τους δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί.
Επίσης, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες μέχρι στιγμής πληροφορίες, ανάμεσα στους 100 και πλέον νεκρούς περιλαμβάνεται η Λιβανέζα σύζυγος ενός Έλληνα.
Σημειώνεται ότι το κτήριο όπου στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία έχει υποστεί πολλές υλικές ζημιές.
Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr
Επιπλέον, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, αναχωρεί σήμερα ομάδα έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130.
Τέλος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Αρχές του Λιβάνου όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης, εφόσον χρειαστεί.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου