Friday, 29 March, 2024

Έμεινε άδικα 25 χρόνια στη φυλακή και δολοφονήθηκε λίγο πριν πάρει αποζημίωση

Ο 62χρονος κατηγορήθηκε για φόνους που δεν είχε κάνει ποτέ. Δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι σε κηδεία πρώην συγκρατούμενού του

Ένας πατέρας έξι παιδιών στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος πέρασε 25 χρόνια στη φυλακή για εγκλήματα που δεν είχε κάνει, άφησε την τελευταία του πνοή όταν τον πυροβόλησαν ενώ βρίσκονταν σε κηδεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα την Daily Mail, ο Κρίστοφερ Ουίλιαμς, 62 ετών, δολοφονήθηκε ενώ βρίσκονταν στην κηδεία ενός συγκρατούμενού του το απόγευμα της Παρασκευής, μόλις 22 μήνες μετά την αποφυλάκισή του και προτού λάβει αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ουίλιαμς καταδικάστηκε για έξι φόνους, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από 25 χρόνια φυλάκισης όταν απορρίφθηκε η τελευταία κατηγορία για δολοφονία, επειδή ήρθαν στο φως νέα στοιχεία για «ανάρμοστη συμπεριφορά του εισαγγελέα».

Ο Ουίλιαμς παρευρέθηκε στην κηδεία του φίλου του Τάιρι Λιτλ στη Φιλαδέλφεια, είπαν οι φίλοι του στο Philadelphia Inquirer και καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητό του, δέχτηκε μία φορά στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Temple, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τον Δεκέμβριο του 2021 υπέβαλε μήνυση κατά της πρώην εισαγγελέως Lynne Abraham, του εισαγγελέα της δίκης David Desiderio και κατά 17 αστυνομικών και διεκδικούσε αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις για τη δολοφονία του Ουίλιαμς ο οποίος πέρασε τη ζωή του μεταξύ 29 και 61 ετών στη φυλακή.

Αφέθηκε ελεύθερος όταν εξετάστηκε ξανά η υπόθεσή του και βρέθηκαν ψευδομάρτυρες, εισαγγελική κακή συμπεριφορά και κρυμμένα απαλλακτικά στοιχεία. Το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε αργότερα στο δικαστήριο ότι η υπόθεση εναντίον του ήταν «χτισμένη πάνω σε έναν πύργο από τραπουλόχαρτα», που περιλάμβανε λανθασμένες μαρτυρίες, αποσιωπημένα στοιχεία και άλλα που διέψευδαν άμεσα την ιστορία ενός μάρτυρα.

«Ποτέ στην ιστορία του δικαστικού συστήματος της Πενσυλβάνια δεν έχει κατηγορηθεί κάποιος για έξι φόνους, αθωώθηκε για δύο και έπειτα για ακόμη τέσσερις», είπε ο Ουίλιαμς όταν αφέθηκε ελεύθερος. Μετά την αποφυλάκισή του, ο άνδρας εργάστηκε ως ξυλουργός και είχε στόχο να ιδρύσει τη δική του κατασκευαστική εταιρεία, ανέφερε το Philadelphia Inquirer.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου