Thursday, 28 March, 2024

Ένας Έλληνας αρχηγός του αμερικανικού στρατού

Ο Αντιστράτηγος Ανδρέας Ποππας, με την έγκριση της Γερουσίας, προήχθη σε Στρατηγό και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του στρατιωτικού αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Αμερικής!

Ο Ελληνοαμερικανός Στρατηγός, θα έχει πλέον στις διαταγές του 800.000 άνδρες που υπηρετούν ή είναι έφεδροι στον στρατό των ΗΠΑ και άνδρες της Προεδρικής Φρουράς.

Ο Ανδρέας Πόππας, ο οποίος είναι και ο πιο υψηλόβαθμος ομογενής στις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, θα έχει υπό την ηγεσία του περισσότερους από 800.000 ενεργούς και έφεδρους στρατιώτες, όπως επίσης και άνδρες της Προεδρικής Φρουράς. Το Σώμα του Στρατηγείου των Ενόπλων Δυνάμεων (FORSCOM) είναι το πολυπληθέστερο στον αμερικανικό στρατό και περιλαμβάνει στρατιώτες σε μαχητική και εκστρατευτική ετοιμότητα, έχοντας τον συντονισμό των χερσαίων επιχειρήσεων.

Την είδηση της προαγωγής του Ανδρέα Πόππα διαδέχθηκε συγχαρητήριο μήνυμα από το Ιδρυμα ΟΧΙ της Ουάσιγκτον (Washington Oxi Day Foundation), όπως επίσης και άλλους φορείς της ελληνοαμερικανικής ομογένειας. Μάλιστα, ο κ. Πόππας ήταν εκ των παρουσιαστών της πρόσφατης εκδήλωσης των βραβείων του Ιδρύματος ΟΧΙ, καταδεικνύοντας τους δεσμούς που διατηρεί με τη γενέτειρα. Μάλιστα, έχει δηλώσει ότι εμπνέεται από την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στην τουρκική πολεμική μηχανή του Μουσολίνι, το 1940–’41.

Κατά το παρελθόν, διετέλεσε, μεταξύ άλλων, διετέλεσε διοικητής της περίφημης 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και έδρασε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Είναι ο μόνος Έλληνας, που έχει φτάσει σε αυτόν τον στρατιωτικό βαθμό.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου