Friday, 19 April, 2024

Ένα βήμα πίσω από τον Τραμπ μπροστά στη φρίκη της πανδημίας

«Πολύ καλή δουλειά» θα ήταν για τον Ντόναλντ Τραμπ εάν τα θύματα του κορονοϊού δεν ξεπεράσουν τις 100.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες

ενώ ήδη τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 132.600 και οι νεκροί σε 2.351 από τους οποίους οι 1.000 στη Νέα Υόρκη.
Για τουλάχιστον έναν μήνα επέκτεινε τους περιορισμούς στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ βλέποντας πλέον την ζοφερή πραγματικότητα, αφού ο καθηγητής Άνθονι Φαούτσι, ένας από τους γνωστότερους ειδικούς λοιμωξιολόγους και σύμβουλός του εκτίμησε πως μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 200.000.
Σε συνέντευξη Τύπου ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως «οι προβλέψεις λένε ότι η κορύφωση του δείκτη θνησιμότητας θα γίνει μέσα σε δύο εβδομάδες» για να διαβεβαιώσει ότι «θα μπούμε στον δρόμο της ανάκαμψης» ως την 1η Ιουνίου.
Τόνισε πως εάν οι αρχές μπορέσουν να συγκρατήσουν τον αριθμό των θανάτων σε 100.000 ως 200.000, ώστε τα θύματα να μη φτάσουν τα 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους κατά τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, αυτό θα σημαίνει πως «κάναμε πολύ καλή δουλειά».
Σε αυτό το πλαίσιο ο Ρεπουμπλικανός ανακοίνωσε πως παρατείνει ως την 30ή Απριλίου την ισχύ των συστάσεων που έχει δώσει η κυβέρνησή του για τη λεγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση, τον περιορισμό των επαφών για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.
Μέχρι τώρα ο Τραμπ, βάζοντας την οικονομία πάνω από τη δημόσια υγεία, επέμενε πως η χώρα θα επιστρέψει σύντομα σε πλήρη λειτουργία με τον στόχο αρχικά να είναι τα μέτρα περιορισμού να αρθούν το Πάσχα των καθολικών, τη 12η Απριλίου.
«Η χώρα μας δεν χτίστηκε για να κλείσει» δήλωσε πριν λίγες μέρες όταν υπεραμύνθηκε της άποψης ότι μια κατεστραμμένη αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να δημιουργήσει «περισσότερο θάνατο» από τους δυνητικούς θανάτους λόγω του ιού.
Νέες επικρίσεις για τα περί κλοπής μασκών
Όμως, χθες ο Τραμπ δεν δίστασε να υπονομεύσει την έκκλησή του για ενότητα εξαπολύοντας νέα πυρά κατά δημοσιογράφους αλλά και προβαίνοντας σε εμπρηστικούς ισχυρισμούς για τους εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη αφήνοντας να εννοηθεί ότι κλέβουν μάσκες.
Τα παραπάνω σχόλια προκάλεσαν νέες επικρίσεις που ήρθαν να προστεθούν σε αυτές για το σχέδιο στην οικονομία. «Χρειαζόμαστε προμήθειες. Χρειαζόμαστε μάσκες. Οι πρώτες γραμμές υποφέρουν. Να πορείνεις κάτι άλλο είναι αηδιαστικό» έγραψε στο Twitter ο Δημοκρατικός βουλευτής, Τζόι Κέννεντι Γ’.
Ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για τον προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών σχολίασε το εξής: «Αυτό είναι γελοίο και εντελώς ψευδές. Το σημερινό κουτσομπολιό από τον πρόεδρό μας είναι από τις πιο απερίσκεπτες και άγριες κινήσεις που έχει κάνει κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και υπήρξαν πολλές».
efsyn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου