Thursday, 25 April, 2024

Ένοχος ο δολοφόνος του ταλαντούχου Έλληνα καθηγητή και πιανίστα Μενέλαου Αλυγιζάκη

Ισόβια κάθειρξη με φυλάκιση τουλάχιστον 17 ετών επέβαλε η βρετανική δικαιοσύνη στον δολοφόνο του Μενέλαου Αλυγιζάκη, του καθηγητή στο Κολέγιο Αθηνών που έχασε την ζωή του στις αρχές του έτους στο Λονδίνο.

Δράστης του εγκλήματος ο 30χρονος Μαρκ Πάτεν ο οποίος αφού έριξε στο έδαφος τον Έλληνα καθηγητή, άρχισε να τον κλωτσάει και να τον μαχαιρώνει ανελέητα στο κεφάλι ενώ ούρλιαζε υστερικά. Ο Μενέλαος Αλυγιζάκης βρισκόταν στο Λονδίνο κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων για να επισκεφτεί φίλους και το μοιραίο βράδυ που συνέβη το έγκλημα, εννέα μήνες πριν, βρισκόταν σε κλαμπ στην οδό Lower Marsh Street. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τη στιγμή της επίθεσης, ο Μενέλαος Αλυγιζάκης είχε τα χέρια του στις τσέπες και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώ ο δράστης τον γρονθοκόπησε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.
Ο Μαρκ Πάτεν επιχείρησε να διαφύγει, αλλά επιβάτες λεωφορείου που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ενημέρωσαν τον οδηγό και εκείνος απαγόρευσε και σε εκείνον και στην παρέα του να επιβιβαστούν. Λίγο αργότερα, συνελήφθη από την αστυνομία.

www.athensvoice.gr

Ένοχος ο δολοφόνος του ταλαντούχου Έλληνα καθηγητή και πιανίστα Μενέλαου Αλυγιζάκη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου