Friday, 19 April, 2024

Έσσεξ: Οι 39 Κινέζοι ήταν παγιδευμένοι για τουλάχιστον 10 ώρες μέσα στο φορτηγό-φέρετρο

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες για το φορτηγό-θανάτου στο Έσσεξ, μέσα στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 39 Κινέζοι, όντας παγιδευμένοι για τουλάχιστον 10 ώρες στο κοντέινερ.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι βελγικές αρχές, τονίζοντας ότι οι 31 άνδρες και οι 8 γυναίκες βρισκόντουσαν σε πολικές θερμοκρασίες που άγγιζαν τους -25 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του λιμανιού του βελγικού λιμανιού «ένα κοντέινερ-ψυγείο, όπως αυτό, είναι τελείως σφραγισμένο».

Αποκαλυπτικές είναι επίσης και οι δηλώσεις εργαζομένων του λιμανιού στην Daily Mail, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα». Συνεπώς, τα παραπάνω λόγια των εργαζομένων αποκαλύπτουν ότι οι Κινέζοι βρήκαν αργό θάνατο.

Ποιοι κρύβονται πίσω από την μεταφορά των άτυχων Κινέζων;

Την ίδια ώρα οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους προκειμένου να λύσουν τον γρίφο σχετικά με το ποιοι κρύβονται πίσω από την μεταφορά των Κινέζων στην Βρετανία. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Guardian, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ ο Telegraph υπογραμμίζει ότι στο μικροσκόπιο έχει μπει μια σπείρα στην πόλη Αρμάγκ με επαφές σε παραστρατιωτικές ομάδες.

Ο λόγος που χρησιμοποιούνται κοντέινερ-ψυγεία
Σύμφωνα με το σενάριο της σπείρας δουλεμπόρων να είναι το επικρατέστερο για την παρουσία των Κινέζων μέσα στο φορτηγό του θανάτου, αίσθηση προκαλούν τα όσα μεταφέρει στην Daily Mail αξιωματούχος των Αρχών για τα φορτηγά ψυγεία που χρησιμοποιούνται για τέτοιου είδους μεταφορές ανθρώπων.

«Ο λόγος που χρησιμοποιούν κοντέινερ-ψυγεία είναι γιατί ο εξοπλισμός με θερμικές κάμερες που ανιχνεύουν ανθρώπινη παρουσία δεν λειτουργεί σε αυτά τα οχήματα. Είναι παγωμένα και δεν μπορείς να καταγράψεις την παρουσία κάποιου μέσα σε ένα τέτοιο κοντέινερ. Οι δουλέμποροι πρέπει να το γνώριζαν αυτό», λέει. Τέλος, σημειώνεται ότι η τραγωδία στο Εσσεξ δεν αποτελεί το μοναδικό περιστατικό μεταφοράς Κινέζων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού οι διακινητές στοιβάζουν εδώ και αρκετά χρόνια γυναίκες και άνδρες σε φορτηγά και τους μεταφέρουν στους τελικούς τους προορισμούς, με σκοπό να τους εκμεταλλεύονται ως σκλάβους σε οίκους ανοχής, εταιρείας μασάζ και εστιατόρια.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου