Tuesday, 23 April, 2024

«Έφυγε» το 4χρονο αγγελούδι που είχε συγκλονίσει με τη μάχη του εναντίον του καρκίνου

Δεν τα κατάφερε τελικά η 4χρονη Τζέσικα Γουέλαν να νικήσει τον καρκίνο, παρά τη σκληρή μάχη που έδωσε και την Κυριακή το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο

όπως έγραψε και ο μπαμπάς της στο Facebook.

Η μικρούλα, από το Λανκασάιρ είχε διαγνωστεί με νευροβλάστωμα τέταρτου βαθμού πέρσι τον Σεπτέμβριο και από τότε μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία υπομένοντας με απίστευτη δύναμη όλο τον πόνο  και την ταλαιπωρία που της προκαλούσε η ασθένειά της. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο είχαν συμβάλει ώστε να συγκεντρωθούν περίπου 76.000 στερλίνες, ώστε να δώσουν στη μικρούλα μια τελευταία ευκαιρία να ζήσει, όμως τελικά δεν άντεξε και η καρδούλα της σταμάτησε στις 07:00 το πρωί της Κυριακής.

Ο πατέρας της, που με τη φωτογραφική του μηχανή κατέγραφε τον αγώνα του παιδιού του εναντίον του καρκίνου για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη έγραψε:

«Αισθάνομαι λύπη και ανακούφιση που σας ενημερώνω ότι η Τζέσικα επιτέλους βρήκε την ηρεμία και τη γαλήνη σήμερα το πρωί στις επτά. Δεν υποφέρει πια, δεν πονάει. Τώρα η πριγκίπισσά μου έβγαλε τα αγγελικά της φτερά και πέταξε στους ουρανούς να παίξει με τους φίλους και τους αγαπημένους της. Θα προσέχει τώρα από εκεί ψηλά τον αδελφούλη της κι εμάς μέχρι να συναντηθούμε ξανά. Χθες το βράδυ με άφησε επιτέλους να την κρατήσω στην αγκαλιά μου και να της πω πόσο πολύ την αγαπώ. Της είπα ότι μπορεί να κλείσει τα ματάκια της και να κοιμηθεί. Τη φίλησα στο μέτωπο και στα χείλη της πολλές φορές. Φαίνεται ότι αυτό είχε ανάγκη για να μπορέσει να βρει λίγη ανακούφιση, αφού οχτώ ώρες μετά από αυτές τις αγκαλιές άφησε την τελευταία της πνοή. Ήταν το κοριτσάκι του μπαμπά από την αρχή μέχρι το τέλος. Αισθάνομαι ότι ένα μεγάλο κομμάτι μου διαλύθηκε, αλλά είμαι ευγνώμων που μπόρεσα να την ανακουφίσω τις τελευταίες της ώρες. Έφυγε ήρεμη και ήσυχη χωρίς καν να ψελλίσει κάτι. Σας ευχαριστώ όλους που μοιραστήκατε μαζί μας αυτό το ταξίδι. Ζητώ τώρα την κατανόηση και τη διακριτικότητά σας για να μπορέσει η οικογένειά μας να πενθήσει το χαμό της όμορφης πριγκίπισσάς μας. Από έναν πατέρα με τσακισμένη καρδιά που είχε την τιμή να έχει την πιο υπέροχη και όμορφη κόρη». Η οικογένεια της Τζέσικα είχε σκοπό να μαζέψει 20.000 στερλίνες στο GoFundMe, αλλά ο στόχος ξεπεράστηκε μέσα σε λίγες ώρες από την εμβληματική φωτογραφία της μικρούλας Τζέσικα που την έδειχνε να σφαδάζει από τον πόνο και τη λεζάντα του πατέρα της που έγραφε «το πραγματικό πρόσωπο του καρκίνου» και δημοσιεύτηκε στο blog της μικρής. Πάνω από 3.000 άνθρωποι πρόσφεραν χρήματα, αφήνοντας άφωνη την οικογένεια, έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης και έκλαψαν ακούγοντας για τον χαμό της.

Η Τζέσικα όμως έγινε άγγελος και επιτέλους βρήκε τη γαλήνη που τόσο πολύ της έλειψε.

star

«Έφυγε» το 4χρονο αγγελούδι που είχε συγκλονίσει με τη μάχη του εναντίον του καρκίνου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου