Wednesday, 24 April, 2024

Αγκαζέ Πούτιν-Ερντογάν στο Ουζμπεκιστάν

Το στιγμιότυπο προέρχεται από την περιφερειακή σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (OCS, ΟΣΣ), που διεξάγεται στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν και όπου έχει προσκληθεί και η Τουρκία.

Γέλια και κράτημα αλά μπρατσέτα για Ερντογάν-Πούτιν

Στο στιγμιότυπο ο Τούρκος Πρόεδρος έχει πιάσει αγκαζέ τον Ρώσο ομόλογό του, μια κίνηση που έρχεται μετά τα καρέ που κυκλοφόρησαν χθες και έδειχναν Πούτιν, Ερντογάν-Τσαβούσογλου και Λουκασένκο να γελούν πάνω από ένα τραπέζι με μεζέδες, στην ίδια Σύνοδο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μάλιστα, χθες, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο, επαίνεσε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, και κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στις συνομιλίες.

Μιλώντας στην σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης που πραγματοποιείται στο Ουζμπεκιστάν ο Πούτιν είπε ότι ο Ερντογάν προτείνει συνεχώς συναντήσεις με τον Ζελέσνκι-αν και δεν έκανε παρόμοια πρόταση στη συνάντηση τους στην Σαμαρκάνδη-και ότι ο Τούρκος ηγέτης έχει «σημαντική συμβολή» στις προσπάθειες τερματισμού της σύγκρουσης.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου