Friday, 29 March, 2024

Αεροσκάφος έριξε κατά λάθος βόμβα στη Ρωσία. Δύο τραυματίες

Τον τραυματισμό δύο γυναικών προκάλεσε ρίψη βόμβας, η οποία έπεσε κατά λάθος από μαχητικό αεροσκάφος Σοϊχού Su-34

της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, καθώς πετούσε πάνω από την περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας το βράδυ της Πέμπτης (20/4).

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή τους οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για ισχυρή έκρηξη στις 22:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) η οποία δημιούργησε πελώριο κρατήρα στο κέντρο της πόλης.

«Κατά τη διάρκεια πτήσης αεροσκάφους Su-34 των αεροδιαστημικών δυνάμεων πάνω από την πόλη Μπιέλγκοροντ, σημειώθηκε αφύσικη πτώση πυρομαχικού της αεροπορίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν συχνά πάνω από την Μπέλγκοροντ, στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», του πολέμου που εξαπέλυσε η Μόσχα εναντίον της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.

«Έγινε μια έκρηξη», σημείωσε ο κυβερνήτης της περιφέρεια Μπέλγκοροντ, ο Βιάτσελαβ Γκλάντκοφ, προσθέτοντας πως δημιούργησε κρατήρα με διάμετρο 20 μέτρα στη διασταύρωση κεντρικών οδικών αρτηριών της ομώνυμης πόλης.

Ο κ. Γκλάντκοφ διευκρίνισε πως μια γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο με τραυματισμό στο κρανίο ενώ ότι προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε μια δεύτερη επιτόπου.

«Κατοικίες υπέστησαν καταστροφές, το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και στύλους ηλεκτροδότησης», πρόσθεσε μέσω Telegram.

Πρόσθεσε ότι ερευνητές και στελέχη του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων έσπευσαν άμεσα στο σημείο. Ο κ. Γκλάντκοφ και ο δήμαρχος της Μπιέλγκοροντ, ο Βαλεντίν Ντεμίντοφ, ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από το σημείο, όπου έπεσε η βόμβα.

Σε μια από αυτές φαίνονται άνθρωποι κουλουριασμένοι μπροστά σε μια πολυκατοικία, ανάμεσά τους γυναίκα που κρατά στην αγκαλιά της μικρο σκυλί, ενώ όχημα της πυροσβεστικής διακρίνεται σε μικρή απόσταση. Ο κ. Ντεμίντοφ ανέβασε στο Telegram εικόνες στις οποίες διακρίνονται τμήμα της ασφάλτου διαλυμένο από την έκρηξη, συντρίμμια μπροστά σε κτίριο και το εσωτερικό διαμερίσματος που καταστράφηκε.

Ο δήμαρχος είπε πως οι άνθρωποι που έμεναν σε ακίνητα που υπέστησαν ζημιές θα μεταφερθούν προσωρινά σε ξενοδοχεία.

Η περιφέρεια Μπιέλγκοροντ έχει υποστεί αρκετές φορές πλήγματα, ενίοτε θανατηφόρα, που κατά κανόνα αποδίδονται από τη Μόσχα στην Ουκρανία. Τον Ιανουάριο, ο κ. Γκλάντκοφ δήλωνε πως 25 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 90 έχουν τραυματιστεί στην περιφέρεια αφότου άρχισε ο πόλεμος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου