Wednesday, 24 April, 2024

Ακτιβιστές κατέστρεψαν με τρυπάνι ελαστικά φορτηγών, γιατί μεταφέρουν γάλα!

Οι ακτιβιστές του κινήματος Animal Rebellion κήρυξαν «πόλεμο» στη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων στη Βρετανία, καταστρέφοντας

τα ελαστικά των φορτηγών τους με ηλεκτρικά τρυπάνια.
Το κίνημα αυτό, που ξεκίνησε τη δράση του τον καιρό που η Liz Truss ανέβηκε στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας, μάχεται για ένα «μέλλον βασισμένο στις φυτικές πρώτες ύλες».
Τα τελευταία δύο χρόνια, θυμίζουμε, έχει αναπτυχθεί στη Βρετανία ένα κίνημα ακτιβιστών που ξεφουσκώνουν τα ελαστικά μεγάλων SUV για να περάσουν το μήνυμα της προστασίας των περιβάλλοντος, και πρόσφατα ξεκίνησαν να προκαλούν ζημιές και στο αμάξωμά τους.
Συγκεκριμένα, με στόχο να προσελκύσουν την προσοχή της βρετανικής κυβέρνησης, οι ακτιβιστές της Animal Rebellion προκάλεσαν ζημιές στα ελαστικά 50 φορτηγών της εταιρείας παραγωγής και διανομής γαλακτοκομικών προϊόντων Muller χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά τρυπάνια.
Στο διαδίκτυο δημοσιεύθηκε μια σειρά από videos των καταστροφών, τα οποία επέτρεψε στην αστυνομία να αναγνωρίσει ορισμένους από τα ακτιβιστές και να προχωρήσει σε 17 συλλήψεις, μέχρι στιγμής.
Λίγες μέρες νωρίτερα από την επέλαση των ακτιβιστών στα φορτηγά της Muller, μέλη της Animal Rebellion είχαν περιχύσει άσπρη μπογιά -ως συμβολισμό του γάλακτος- στις πύλες και την περίφραξη του Westminster και είχαν οργανώσει διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας. Την πέμπτη μέρα των διαμαρτυριών, ακολούθησε -μέσω του σαμποτάζ των φορτηγών-το μπλοκάρισμα της εφοδιαστικής αλυσίδας γάλακτος.
Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία συγκεντρώθηκαν στο κέντρο διανομής της εταιρείας Arla στο Hatfield, και λίγη ώρα αργότερα εισέβαλαν από την περίφραξή τους και ορισμένοι εξ αυτών ξεκίνησαν να καταστρέφουν τους τροχούς των φορτηγών, τρυπώντας τα ελαστικά και αφαιρόντας τα μπουλόνια των ζαντών.
Συνολικά, προκάλεσαν ζημιές σε 50 φορτηγά και φυσικά τα ακινητοποίησαν. Οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημίες που προσεγγίζουν σε κόστος τα 80.000 ευρώ για την εταιρεία Muller.
Η αστυνομία έφτασε εντός λίγων λεπτών στο σημείο που λάμβαναν χώρα τα έκτροπα, και έκανε επιτόπιες συλλήψεις. Αργότερα, προχώρησε και σε περισσότερες βάσει των videos που πόσταρε στο διαδίκτυο η Animal Rebellion.
Στις διαμαρτυρίες του Westminster είχε συλλάβει ακόμα δέκα μελών της περιβαλλοντικής οργάνωσης, με την κατηγορία ότι με τη λευκή μπογιά που περιέχυσαν την περίφραξη του παλατιού προκάλεσαν ζημιά σε δημόσια περιουσία.
Οι ακτιβιστές θέλουν να πείσουν, με τους τρόπους αυτούς, τη Liz Truss να δεσμευτεί ότι θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την θέσπιση μέτρων προστασίας των ζώων και του περιβάλλοντος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου