Wednesday, 24 April, 2024

Αλεξέι Ναβάλνι: Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, εν αγνοία των δικηγόρων του

Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας μεταφέρθηκε ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι από το σωφρονιστικό κατάστημα όπου εξέτιε την ποινή του

ωστόσο δικηγόροι του αγνοούσαν τόσο το γεγονός της μεταγωγής του όσο και στο ποια φυλακή μεταφέρθηκε.

Ο φυλακισμένος πολιτικός μεταφέρθηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μελέχοβο στην πόλη Βλαντιμίρ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτοτορείο TASS που επικαλείται τον Σεργκέι Γιαζάν, πρόεδρο της περιφερειακής επιτροπής δημόσιας εποπτείας.

Ο Γιαζάν είπε στο TASS την Τρίτη ότι ο Ναβάλνι έφτασε στη φυλακή. Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, ανέφερε στο Twitter ότι παρά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, η ομάδα του Ναβάλνι δεν είχε λάβει επιβεβαίωση για τη μεταφορά του στο Μελέχοβο.

Το δικαστήριο στο Λεφόρτοβο της Μόσχας καταδίκασε τον περασμένο Μάρτιο τον Ναβάλνι σε άλλα εννέα χρόνια φυλάκισης σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για την κατηγορία της απάτης και ασέβειας προς το δικαστήριο. Ο Ναβάλνι είχε ανέφερε ως αναμενόμενη κίνηση τη μεταφορά του σε μια ανάρτησή του στο Telegram τον Μάιο, γράφοντας ότι είχε ακούσει για μια «φυλακή μέσα σε φυλακή» να τον περιμένει στο Μελέχοβο.

«Η ποινή μου δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ, αλλά οι κρατούμενοι από την φυλακή αυστηρού καθεστώτος στο Μελέχοβο γράφουν ότι ετοιμάζουν μια “φυλακή μέσα στη φυλακή” για μένα», έγραψε.

Η Λιουντμίλα Ρομάνοβα, η επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιοχή του Βλαντιμίρ – διαμεσολαβητής της τοπικής κυβέρνησης -δήλωσε στο TASS την Τρίτη ότι η φυλακή έχει καλή φήμη.

Οι δικηγόροι του δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται

Νωρίτερα την Τρίτη, η νομική ομάδα του Ναβάλνι δήλωσε ότι δεν γνώριζε πού βρίσκεται ο κυριότερος επικριτής του Κρεμλίνου. «Μεταφέρθηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας καθώς η ετυμηγορία (στη νέα ποινική υπόθεση) τέθηκε σε ισχύ, αλλά δεν ξέρουμε ποια», δήλωσε στο CNN η δικηγόρος του Όλγα Μιχαΐλοβα.

«Πού ακριβώς βρίσκεται, μας είναι άγνωστο. Θα συνεχίσουμε να τον ψάχνουμε», πρόσθεσε η Μιχαΐλοβα. Σύμφωνα με τον Γιαρμίς, οι δικηγόροι του Ναβάλνι είχαν έρθει στην φυλακή για να τον συναντήσουν και ενημερώθηκαν ότι δεν ήταν εκεί.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου