Thursday, 28 March, 2024

Αμερικανός φοιτητής ζητά συγγνώμη για τη δολοφονία του Ιταλού αστυνομικού

Ένας Αμερικανός μαθητής στη δίκη για τη δολοφονία ενός Ιταλού αστυνομικού κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης συναλλαγής

ναρκωτικών το 2019, ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο της Ρώμης, λέγοντας ότι δεν θα συγχωρήσει ποτέ τον εαυτό του.
Ο Finnegan Lee Elder, 20 ετών, βρίσκεται σε δίκη με τον φίλο του, Gabriel Christian Natale-Hjorth, 19 ετών, για το θανατηφόρο μαχαίρι του Mario Cerciello Rega σε έναν δρόμο στην κεντρική Ρώμη στις 26 Ιουλίου 2019.
Ο πρεσβύτερος χαρακτήρισε τη νύχτα της δολοφονίας ως «το χειρότερο της ζωής μου».
«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους, στην οικογένεια του Cerciello Rega και στους φίλους του. Σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε στο δικαστήριο Assise της Ρώμης.
“Αν μπορούσα να επιστρέψω και να αλλάξω πράγματα, θα το έκανα τώρα, αλλά δεν μπορώ”.
Ο Cerciello Rega, 35 ετών, σκοτώθηκε και ο συνάδελφός του, Andrea Varriale, τραυματίστηκε όταν οι αστυνομικοί, και οι δύο με απλά ρούχα, αντιμετώπισαν τον Πρεσβύτερο και τον Natale-Hjorth στην περιοχή Prati της Ρώμης, καθώς προσπάθησαν να ερευνήσουν ένα τσαντάκι.
Νωρίτερα το απόγευμα, ο Γέροντας και η Natale-Hjorth, που είναι και οι δύο από το Σαν Φρανσίσκο και βρίσκονταν στην ιταλική πρωτεύουσα για διακοπές, προσπάθησαν να αγοράσουν κοκαΐνη στο Τραστέβερε, μια δημοφιλή περιοχή νυχτερινής ζωής.
Όταν ένας μεσάζων τους εισήγαγε σε έναν έμπορο ναρκωτικών που τους πούλησε την ασπιρίνη, οι έφηβοι έκλεψαν την τσάντα του διαμεσολαβητή ως αντίποινα, ζητώντας αργότερα χρήματα και ναρκωτικά για να το επιστρέψουν.
Ο διαμεσολαβητής μπόρεσε να επικοινωνήσει με το ζευγάρι αφού κάλεσε το τηλέφωνό του, και κανονίστηκε να τους συναντήσει στο Prati.
Αλλά είχε επίσης επικοινωνήσει με την αστυνομία μετά την αναφορά της κλοπής, και έτσι οι δύο αξιωματικοί πήγαν στο χώρο.
Οι κατηγορούμενοι, και οι δύο από την Καλιφόρνια, δήλωσαν ότι πέρασαν τους αξιωματικούς για εγκληματίες, που συνδέονται με τον ενδιάμεσο.
Οι δυο τους έφυγαν από τη σκηνή και την επόμενη μέρα εντοπίστηκαν σε ένα ξενοδοχείο, όπου η αστυνομία βρήκε το μαχαίρι μάχης 18 εκατοστών που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για να μαχαιρώσει τον Cerciello Rega 11 φορές.
Ο μεγαλύτερος είπε στην αστυνομία ότι είχε φέρει το μαχαίρι σε μια βαλίτσα από τις ΗΠΑ.
Ο ίδιος και η Natale-Hjorth κρατούνται σε φυλακή της Ρώμης από τη σύλληψή τους και αντιμετωπίζουν ισόβια κάθειρξη εάν καταδικαστούν.
Ο νεαρός είπε ότι δεν είχε μιλήσει στο παρελθόν λόγω «έλλειψης θάρρους».
«Στη φυλακή, είχα χρόνο να σκεφτώ», πρόσθεσε.
«Θέλω να πω ότι η νύχτα ήταν η χειρότερη της ζωής μου, όχι επειδή είμαι στη φυλακή, αλλά επειδή πήρα τη ζωή κάποιου, πήρα έναν άντρα από τη σύζυγό του, έσπασα έναν δεσμό μεταξύ των αδελφών.
«Και πήρα ένα γιο από τη μητέρα του.
«Δεν θα μπορέσω ποτέ να συγχωρήσω τον εαυτό μου και δεν περιμένω από την οικογένεια του Cerciello να με συγχωρήσει σήμερα, αυτό θα ήταν δύσκολο, αλλά ελπίζω ότι μια μέρα θα μπορούσαν να το κάνουν».
Ο Cerciello Rega είχε μόλις επιστρέψει στη δουλειά από το μήνα του μέλιτος όταν δολοφονήθηκε…
la fiamma

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου