Friday, 19 April, 2024

Αντιόχεια: Δεν βρέθηκε η 24χρονη αθλήτρια. Ολοκλήρωσε τις έρευνες η ελληνική ΕΜΑΚ

Άκαρπες απέβησαν οι ενέργειες της ελληνικής διασωστικής αποστολής για τον εντοπισμό αγνοουμένων στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια, μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε Τουρκία και Συρία την περασμένη Δευτέρα (6/2).

Λίγο πριν τις 7:00 το πρωί οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ ολοκλήρωσαν τις έρευνες τους και αποχώρησαν από το σημείο, όπου συνεχίζουν πλέον τα τουρκικά συνεργεία. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική αποστολή αναζητούσε -κατόπιν επιθυμίας του αδερφού της- νεαρή αθλήτρια που φέρεται να έστειλε SMS μέσα από τα χαλάσματα πολυώροφου κτιρίου που είχε παγιδευτεί.

Επιχειρούσαν για πάνω από 14 ώρες

Η αποστολή παρέμεινε για περισσότερες από 14 ώρες στο σημείο που τους είχε υποδεχθεί έπειτα μάλιστα και από παράκληση συγγενών της 24χρονης αθλήτριας, αλλά και συγγενών άλλων αγνοουμένων. Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι του Σαββάτου και όλο το βράδυ η αποστολή με τη χρήση γεωφώνων, διασωστικών σκυλιών και θερμικής κάμερας επιχειρούσε στα συντρίμμια κτιρίου που βρισκόταν περίπου 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αντιόχειας.

Ειδικότερα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούσαν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος και 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Στην Τουρκία σήμερα ο Δένδιας

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας επισκέπτεται σήμερα την Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών, τον οποίο θα συνοδεύσει ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας, η οποία επιχειρεί στις περιοχές που υπέστησαν τεράστια καταστροφή εξαιτίας του σεισμού 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου.

Ο Ν. Δένδιας θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στις προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου