Friday, 19 April, 2024

Απίθανο να ανοίξουν τα σύνορα της Αυστραλίας το 2021

Τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι απίθανο να ξεκινήσουν ξανά από και προς την Αυστραλία φέτος, ακόμα κι αν εμβολιασθεί

μεγάλος αριθμός του πληθυσμού, δήλωσε ο προϊστάμενος του Υπουργείου Υγείας της Αυστραλίας Μπρένταν Μέρφι.
Ο καθηγητής Μέρφι, ο οποίος διαχειρίστηκε την πανδημία στην Αυστραλία από το ξέσπασμα της, πιστεύει ότι τα κλειστά σύνορα και η υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία θα παραμείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη.
Όταν ρωτήθηκε στο ABC News Breakfast ποια είναι η πιθανότητα να ανοίξουν ξανά τα διεθνή σύνορα φέτος, αναγνώρισε ότι αυτό είναι ένα «μεγάλο ερώτημα».
«Νομίζω ότι η απάντηση είναι μάλλον όχι», είπε ο καθηγητής Μέρφι.
«Νομίζω ότι θα περάσουμε το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος έτους με σημαντικούς περιορισμούς στα σύνορα, ακόμα κι αν έχει εμβολιαστεί πολύς πληθυσμός. Δεν γνωρίζουμε εάν αυτό θα αποτρέψει τη μετάδοση του ιού.»
Ο καθηγητής Mερφι πρόσθεσε επίσης ότι η πανδημία είναι τόσο ταραχώδης ώστε «γράφουμε το βιβλίο κανόνων βλέποντας και κάνοντας. Ο κόσμος αλλάζει» είπε χαρακτηριστικά.
«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, έχουμε αυτό το φως στο τέλος της τούνελ – το εμβόλιο – έτσι θα προχωρήσουμε όσο πιο ασφαλή και όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να εμβολιάσουμε τον πληθυσμό μας και στη συνέχεια θα εξετάσουμε τι συμβαίνει. »
Η Αυστραλία πρόκειται να αρχίσει τους εμβολιασμούς μέσα Φεβρουαρίου με το εμβόλιο της Pfizer και στην συνέχεια της Astrazeneca, όταν λάβουν επίσημη έγκριση από τον Αυστραλιανό οργανισμό φαρμάκων.
Αυστραλία, Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου