Thursday, 28 March, 2024

Απίστευτο! 926.000 Γάλλοι έκλεισαν ραντεβού εμβολιασμού μετά τις ανακοινώσεις Μακρόν!

Ο επικεφαλής του ιστότοπου Doctolib, όπου οι πολίτες κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, ανακοίνωσε σήμερα πως “926.000 Γάλλοι έκλεισαν

ραντεβού εμβολιασμού” το βράδυ της Δευτέρας, μετά την ανακοίνωση από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν πως ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός για το υγειονομικό προσωπικό και πως το υγειονομικό πιστοποιητικό επεκτείνεται σε νέες δραστηριότητες.
Σε ποσοστό 65%, τα ραντεβού αφορούσαν ανθρώπους κάτω των 35 ετών, διευκρίνισε στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV ο Στανισλάς Νιόξ-Σατό, ο επικεφαλής του Doctolib.
Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ την απόφασή του να επιβάλει τη χρήση του υγειονομικού πιστοποιητικού για την είσοδο στους περισσότερους δημόσιους χώρους, ενώ κατέστησε επίσης τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για το υγειονομικό προσωπικό και για όσους έρχονται σε επαφή με ευάλωτα άτομα, υπό την απειλή κυρώσεων.
Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είχε μιλήσει χθες, Δευτέρα, το βράδυ για “εκατοντάδες χιλιάδες” ανθρώπους οι οποίοι έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν το βράδυ της Δευτέρας, μετά τις ανακοινώσεις του Εμανουέλ Μακρόν.
Ο αριθμός των ραντεβού που κλείστηκαν “είναι διπλάσιος απ’ ό,τι την ημέρα ρεκόρ της 11ης Μαΐου και πενταπλάσιος από την περασμένη Δευτέρα. Καταγράψαμε επτά εκατομμύρια συνδέσεις μέσα σε μερικά λεπτά στη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου”, διευκρίνισε ο Νιόξ-Σατό.
“Τον Απρίλιο αναπτύξαμε ένα σύστημα λίστας αναμονής, όπως για τα εισιτήρια, χρειάστηκε να το ενεργοποιήσουμε στη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου”.
“Καταγράψαμε 20.000 ραντεβού το λεπτό, ένα απόλυτο ρεκόρ από την αρχή της εκστρατείας (του εμβολιασμού) και αυτό συνεχίσθηκε στη διάρκεια της νύκτας, αυτό συνεχίζεται και σήμερα το πρωί, υπάρχουν ακόμη 100.000 ραντεβού διαθέσιμα σήμερα το πρωί ιδιαίτερα σε μερικά μεγάλα κέντρα”, πρόσθεσε τονίζοντας πως “ραντεβού θα συνεχίσουν να ανοίγουν μέσα στην ημέρα και μέσα στις επόμενες ημέρες”.
Σύμφωνα με τον Νιόξ-Σατό, “θα φθάσουμε γρήγορα τα τέσσερα, πέντε εκατομμύρια ενέσεις την εβδομάδα”.
“Η μέση απόσταση ανάμεσα στο κλείσιμο του ραντεβού και το ραντεβού είναι 11 ημέρες, κάτι που σημαίνει πως οι Γάλλοι που έκλεισαν χθες ραντεβού θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τα μέσα Αυγούστου ή το τέλος Αυγούστου, ανάλογα με τη δεύτερη δόση τους”, εξήγησε.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως “το 65% των 926.000” που έκλεισαν ραντεβού τη Δευτέρα, το βράδυ “είναι κάτω των 35 ετών, η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτό που συμβαίνει εδώ και μερικές εβδομάδες και είναι φυσιολογικό, αφού πάνω από 80% των πιο ηλικιωμένων είναι ήδη εμβολιασμένοι”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου